Šta je novo?

Problem XP <> GeForce256 nakon čišćenja ventilatora

castor

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
705
Neki dan sam jednom drugaru čistio ventilator na grafičkoj. Nakon toga mi je XP počeo izbacivati poruke kako se oporavio od SERIOUS system error i kako bi ja to trebao poslati MS-u. Dalje ide da se oporavio od CRITICAL system error (koji je prouzrokovao drajver nv4.sys) i da bi to takođe trebalo poslati MS-u.

Instalacijom Detonatora iz 8. mjeseca ove godine, nestao je problem sa drajverom za grafičku, ali i dalje postoji problem da mi prijavljuje oporavak od SERIOUS system error. U toj prijavi ne piše šta je prouzrokovalo grešku, već samo memorijske adrese na kojima se problem desio.

Konfiguracija BTW: Asus Intel čipset, Celeron 850, 256MB RAM, 40 GB Maxtor, Eagle GeForce 256 32MB, NEC DVD 12x. Ostalo nije toliko bitno.

Šta da se radi? Kartica je nekoliko puta vađena i stavljana u AGP, ali se ništa ne dešava.

PS: Na ploči je običan AGP, a ne AGP Pro kao što Asus ima običaj da stavi.

Pozdrav i hvala. :)

Jel probao reinstalaciju windowsa?
Mada vise izgleda da je problem hardverske prirode, da nisi prilikom ciscenja naelektrisao pinove i ostetio graficku...

s obzirom da je relativno straija mashina probaj i ovo, mozda pomogne:
izvadi gf, izduvaj agp slot od prashine, pa ga ischackaj mekom cetkicom, cvrsto uglavi gf.

Nazad
Vrh Dno