Šta je novo?

Problem Win98Se/WinXP

astrolog

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2004
Poena
349
Dakle imam instalisana dva operativna sistema pod Fat 32. Na staroj MSI KT400 ploci Win.98 mi je normalno radio. Znam da ovaj sistem ne podrzava vise od 512MB sistemske memorije pa sam ga inastalisao sa 512 a onda vratio jos 512MB i sve je lepo radilo. Naravno kada bi u Win.98 presao granicu od navedenih 512MB sistem bi se blokirao. :d
Sada imam Abit KD7a KT400a i nece da mi podize 98-cu sa vise od 768MB ili jednom mem. od 512 i jednom od 256. Da bi usao u 98-cu moram da cupam jedan modul od 256MB iz ploce sto nije neko resenje. :d
Jos cudnije je da mi graficka odbija instalaciju detonatora najsvezijeg za ovaj operativni sistem. Graficka je Asus FX5900 GE. Kada krenem u instalaciju detonatora dobijam poruku u fazonu da ti drajveri nisu kompatibilni sa ovom grafickom kartom. U XP naravno nema takvih problema i radi na 1GB memorije i od detonatora imam instalisan 56.56 a ne asusov.
U cemu je fora i kako da nateram komp. da mi dize 98-cu sa 1GB mem. jer mi je potreban za neke moje programe koji rade samo pod 98-com.
Ajd pomagajte ako imate resenje za ovakav slucaj.
Unapred hvala. :smash:

Postoji rešenje, negde :d u registry-u možeš da podesiš da Win9x/Me rade sa 1Gb bez problema. Ne znam kako, tj. šta da promeniš u reg.-u, siguran sam da neko sa foruma zna. Ili ti je možda najjednostavnije da nađeš "nezvanični SP" za Win 98 negde na NET-u (oko 15Mb) je, sa njim dobijaš još neke mogućnosti...
Bilo je reči ovde na forumu o tome, probaj malo preko search-a...

Poslednja izmena:
SuperStarr hvala ti na sugestijama. Preko search-a nisam nasao ono sto mi treba. A ni SP za Win98SE bar za sada.
Ajde drugari pomozite ako znate kako naterati Win 98 da radi sa 1GB memorije.
Hvala unapred!!!!!

Voodoo NBGD Hvala na pomoci upravo sam sa te adrese juce skinuo SP 1.6.2 i sada mogu podici Win98SE sa 1MB memorije.
Jos jednom tebi i SuperStarr-u hvala za drugarsku pomoc!!!

Nazad
Vrh Dno