Šta je novo?

PROBLEM: Win2K + floppy!

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Imam sledeci problem:

u WinExploreru, WinCmd-u ili bilo cemu slicnom pogledam sadrzaj diskete. Sve bude u redu. Onda ubacim drugu disketu, i pogledam njen sadrzaj... Sta vidim? Pa, vidim sadrzaj PRETHODNE diskete! I kad bih ubacio trecu disketu, uvek bih vedeo sadrzaj PRVE diskete. (Naravno, probao sam refresh). Sta je to? Pomalo me smara takav problem! (Pomalo, jer diskete koristim bas retko)

Postoje 2 mogucnosti:
Prvo da ti je kabl ostecen, pa pokusaj sa drugim jer se "fantomski direktorijumi" obicno prikazuju kada je kabl odnosno pin 34 ostecen
Drugo da je sam flopi otkazao a to je najlakse da proveris ako ga izvadis i ubodes u neku drugu masinu pa da vidis dal ce da radi kako treba.
Sad se setih postoji i treca varijanta a to je ako ti je to mozda neki stariji uredjaj koji si ubacio u tu masinu mozda na njemu postoji kratkospojnik DC koji treba svakako da je prespojen pa ako nije proveri i to, mada ako ti je donedavno sve radilo kako treba slobodno izbaci ovu mogucnost ;)

Mene je nesto slicno zezalo kad sam instalirao VIA 4in1 i to
mozes da skines ako ponovo pokrenes setup istih i na ATAPI
selektujes uninstall.
Probao kod mene nekoliko puta i cim instaliram podrsku za ATAPI - flopi otkaze.

MSI BX Master

Elf je napisao(la):
Mene je nesto slicno zezalo kad sam instalirao VIA 4in1 i to
mozes da skines ako ponovo pokrenes setup istih i na ATAPI
selektujes uninstall.
Probao kod mene nekoliko puta i cim instaliram podrsku za ATAPI - flopi otkaze.

Tesko da je to... Mislim, imam plocu BX Master (naravno, sa Intelovim BX cipovima...)

Nazad
Vrh Dno