Šta je novo?

problem - win 7 i plavi ekran

metalpirat

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2009
Poena
320
Prvo da objasnim kada je sve pocelo. Pre dve veceri nestala je struja i komp se ugasio. Kada je struja dosla sve je krenulo da radi kako treba. Ali posle nekog vremena pocelo je da se pojavljuje plavi ekran i da odbrojava. Restartuje se i ponovo nastavi da radi. Pnovo formatirao racunar stavio svezu 7. i sve je po starom. Posle malo duzeg rada shvatio sam da mi se plavi ekran jedino pojavljuje kada hocu da idem na internet i to preko IE9, sada sam na mozili evo vec dva sata radi kako treba. Cim pokrenem IE9, koj je od prvog dana izlaska pa do prekjuce radio fenomenalno, sada jednostavno zablokira racunar.Da li je moguce da sam softver moze da ugrozi rad racunara na taj nacin ili je ipak hardver?

P.S - Jos jedno malo pitanje, a mozda je ono i deo uzroka. Ja na svom racunaru imam registrovanu verziju IObit malware figter 4, a skoro sam instalirao kaspersky pure. Da li je moguce da se ta dva programa podudaraju pa blokiraju racunar?

Kad bi još objasnio zašto si reinstalirao sistem, pogotovu jer si ga očito ponovo natrpao svim isvačim

na mom racunaru samo su instalirani office 2010, maya 2012 i photoshop cs 5, drajveri, advancet sys care 4, kaspersky AV, kodeci i to je to. mozilu jedino sto imam i nista vise od dodatnih programa.

Nadovezacu se poshto imam podosta slichan problem. Naime, koristim Windows 7 ultimate i Chrome kao pretrazivach. Desilo mi se vishe puta da se komp restartuje dok sam na internetu ili kada ne radim nishta.... Imao sam i imam neke od zahtevnih programa kao shto je visual studio 2010 i SQL server 2008, koji sam danas obrisao. Razlog brisanja je taj shto sam video u event log. da se neke greshke vezuju za SQL pa sam ga uklonio. Planiram da osvezim sistem ali ne znam da li sam reshio ili da li cu reshiti problem sa blue screeno-m. Mislim da treba da se pozabavimo sa ovim sluchajem poshto dosta ljudi nailazi na ovakve probleme... :)

BSOD ili Blue screen of death je najcesce uzrok nekog hardverskog problema, Kazes da si reinstalirao sistem i da se to opet javlja. Najcesci uzrok plavog ekrana je neispravna memorija ali moze biti i bilo sta drugo... Zato je najbolje da ga slikas necim i da okacis sliku da vidimo kakvu gresku javlja, jer iz toga moze da se vidi pouzdano sta je uzrok problema... Pozdrav

Nazad
Vrh Dno