Šta je novo?

Problem---veliki

mitnick

Čuven
Učlanjen(a)
03.07.2003
Poena
619
Doneo mi je prijatelj neku kechinu da joj dignem system. ....tako je sve pochelo

plocha Ga586-dx
GK-matrox mga
scsi hd seagate
scsi cdrw 4x matsushita panasonic

Sve u svemu, maltretiram se vec duze vreme sa njim...Nece da prepozna cdrw......win98se
Gushi me svaki dan, pomagajte dok ga nisam izbacio kroz prozor :boom:

Nece ga,nazalost,ni prepoznati.Uzrok je CD-ROM koji ne moze da se snadje sa CD-RW formatom. :wave;

mitnick je napisao(la):
Doneo mi je prijatelj neku kechinu da joj dignem system. ....tako je sve pochelo

plocha Ga586-dx
GK-matrox mga
scsi hd seagate
scsi cdrw 4x matsushita panasonic

Sve u svemu, maltretiram se vec duze vreme sa njim...Nece da prepozna cdrw......win98se
Gushi me svaki dan, pomagajte dok ga nisam izbacio kroz prozor :boom:

Zasto jednostavno ne bi uzeo Win98SE sa nekog drugog diska i probao, ako ni to nece onda samo za instalaciju koristi drugi cd-rom.

system je podignut

system je vec podignut, podigao sam ga na drugom kompu
win98se

Eh, nakucah poprilican post, a Invalid Session mi ga skenjao- Refresh nije pomogao.

Ako dobro shvatam, podize se vec w98se, al` se ne vidi (u device manager-u ni u exploreru) rezac.

Da li je ono sto se kod scsi zove terminacija, ok konfigurisano (imam slabo iskustvo sa time)
Jel` se rezac vidi korektno kada dignes sistem sa sistemske diskete. Ako je tako i ako ima instalacione (.CAB fajlove) na hd-u najbolje da utamanis taj win, i pocnes novu instalaciju. Eventualno da cackas pod safe modom...Dal` nesto zauzima irq 15?

"About half the trick to SCSI is getting the termination right,
and 90 percent of what's left is being sure you don't have cable problems."
Jerry Pournelle
Byte Magazine, August 1996

Pade mi nesto na pamet. Sta se dize kroz config.sys i autoexec bat? Probaj da sve to rem-ujes, zato sto postoji microsoftova preporuka da se real-mode driver-i izbegavaju (i da je u suprotnom moguce da dodje do problema koji bi bio slican tvom) pod win 9x.
Btw, ta ploca je bila san snova svojevremeno (iako je tebi sad nocna mora). Jel` radi sa oba procesora.

znam da je san snova

Nekada je bila san snova, to jako dobro znam, radi sa oba procesora, sli me maltretira
Da li je neko voljan da bane od mene i uz pivce pokusha da reshi samnom glupi problem sa cdrw?

Nazad
Vrh Dno