Šta je novo?

Problem veeelliiikii sa jednom GF4

bgillegal

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2003
Poena
620
Ovakic imam GeForce 4 MX 440 SE 64MB sa TV-out ostatak je manje bitan Cel. 850 256 mb ram...itd a problem je sledeci a tice se igara... znaci svaka igra bilo novija ili starija "secka" a nebi trebalo jer milion puta sam video da iste igre rade i na mnogo losijim konfiguracijama! sad neki kazu da je problem u drajverima i da se drugima to desavalo....ja sam probao sa najnovijim ali nije to...mozda su potrebni neki stariji!!! graficka je neke budjave firme a ni sam ne znam tachno kako se zove znam otprilike ...."axile." mozda je ra mozda nije ali sigurno je "AX...." pa ako neko ima tu karticu ili slicnu sa slicnim problemima neka pomaga!

Verovatno imas Axle i kao baksuz ti je zapao primerak sa 64bit memorijskom magistralom ili nedaj boze SDRAM-om. Moj drug ima Athlon XP 1800+ 512DDR 333, Asus KT400 (programi lete) i baksuzni SPARKLE MX440 SE ali u igricama je sporiji od mog Morgana 1.2, kt133 (nije kt133a!!!), 256SDRAM i Eagle MX400. Oba operaticna sistema sam ja identicno instalirao (windows xp pro na prazan disk). Mislim da mu je memorija na kartici radila na 166 MHz!!! a uz to je ili SDRAM ili 6bit-a. Toliko je osakacena da je to strasno. Ti sad nista ne mozes da uradis osim da izvuces pouku za sledeci put kad budes kupovao neku komponentu!

pazi onda cu da je menjam odma! za koliko ti mislis da bi ovu mogao da prodam>?

da sve je to lepo ali ja sam tu graficku odneo kod druga koji ima win 98 i kako je ubacio karticu kao win nesto je prepozno...(on ima Cel 766 384rama itd) i te iste igre su mu radile ko lude .... cak i Counter Strike mu radi na 100 FPS dok kod mene jedva izvuche 40 FPS znaci nesto je do drajvera sigurno!

Onda ne znam sta da ti kazem. Moras da utvrdis sta je problem kod tebe: karta ili ostatak sistema. Uzmi neki program za benchmark pa testiraj sve delove. Probaj sa Sandrom da uporedis svoju masinu sa onim kako treba da radi da vidis da li je tu neki nedostatak.

Meni jedino sto pada na pamet ako iskljucimo karticu kao krivca, je da je mozda u display properties-u ukljucen anti-aliasing koji drasticno umanjuje performanse. Korisno je iskljuciti i vsync ali to ne uzrokuje toliko usporenje. Koje drajvere koristis? Uzmi i neki benchmark tipa 3dmark ili mnogo manji http://www.glexcess.com i uporedi svoju masinu sa ostalim da vidis koliki je manjak frejmova.

ok a koju bi mi ti onda preporuchio da uzmem kada se ove otarasim?

Ne znam da li je u potpunosti primereno tvojoj konfiguraciji i novcu koji si spreman da izdvojiš ali mislim da je MSI geforce ti 4200 odlična kupovina za 95€ (pogledaj Brozov post za detalje ko prodaje za tu cenu). Ja je i sam nameravam kupiti. Ja nemam mnogo iskustva sa grafičkim i nemam iskustva sa ATI-jem, ali ima mnogo postova na forumu o kartama.

Pre nego što kupiš drugu grafičku budi uveren da je uzrok u njoj, pošto si rekao da kod druga sve šljaka odlično sa tvojom kartom! Možda je bolje uložiti u neki drugi upgrade (procesor, memorija...).

Probaj prvo sve sa BIOS-om: AGP 2x/1x, Aperture Size i sta ti vec ploca nudi od parametara za AGP, pre nego sto krenes u kupovinu nove kartice - da se ne bi neprijatno iznenadio i imao potpuno isto stanje i nekoliko desetina eura manje u dzepu. Cim ta karta radi kod drugara sasvim normalno, nije u njoj problem.

Taj Celeron sa 256MB nece natjerati da radi normalno ni GFX 4362565627 a ni Radeon 473-62756-2756. Taj sistem je preslab za bilo koju noviju igru, pa ni stare. Jedino ako sve igras u rezoluciji 320x200 sa mid low detaljima...

Freak_Power je napisao(la):
Taj Celeron sa 256MB nece natjerati da radi normalno ni GFX 4362565627 a ni Radeon 473-62756-2756. Taj sistem je preslab za bilo koju noviju igru, pa ni stare. Jedino ako sve igras u rezoluciji 320x200 sa mid low detaljima...

Slican Celly je kod mene svojevremeno terao Mafiu i slicne na 800x600x32 sa mid/high detaljima i to sa TNT2/32MB. Zato nemoj tako arogantno da odgovaras kad se nisi licno uverio u to sto pricas. Nema svako kilo eura da potrosi na masinu za igranje.

Vrh Dno