Šta je novo?

Problem upload-a sa Verata???

• Začetnik teme Začetnik teme zaghy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zaghy

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
609
Da li još neko ima ovaj problem???

Naime, ne mogu uopšte da aploadjem ništa na servere na fakultetu (ETF) preko Verata. Naravno, na fakultetu sve radi, a kažu mi da radi i sa drugih provajdera.
Malo mi je čudno da problem postoji samo u kombinaciji ETF-Verat, pa me interesuje da li još nekome ovo ne ide ...

E da, kad sam već ovde, da li zna neko da mi kaže kako da promenim da mi početna strana (ona koja se pojavi kad ukucaš domen) ne bude index.*** neko mikapera.php.

Hvala unapred i pozdrav.

Problem je u tome sto je Verat zatvorio portove...jedini za koji znam da je otvoren je 22 posto isti koristim i ja za pristup serverima na akademskoj mrezi. Kao sto si rekao sa drugih provider-a nema problema oko konektovanja.

E,da, i ja ne mogu da poshaljem mail sa verata iz OE-a!!
Lepo skinem poshtu, ali kad treba da poshaljem...nece 🙁 ...bla!!

zaghy je napisao(la):
E da, kad sam već ovde, da li zna neko da mi kaže kako da promenim da mi početna strana (ona koja se pojavi kad ukucaš domen) ne bude index.*** nego mikapera.php.

Ispravite me ako gresim, ali koliko ja znam, naslovna, tj. pocetna stranica prezentacije mora da se zove index.*** :?

Proverite portove ljudi🙂
Verat je zatvorio sve portove osim:

Port State Service
20/tcp open ftp-data
21/tcp open ftp
22/tcp open ssh
25/tcp open smtp
80/tcp open http
81/tcp open hosts2-ns
82/tcp open xfer
110/tcp open pop-3
139/tcp open netbios-ssn
143/tcp open imap2
443/tcp open https
520/tcp filtered efs

[EpT]-=SpitFire=- je napisao(la):
Problem je u tome sto je Verat zatvorio portove...jedini za koji znam da je otvoren je 22 posto isti koristim i ja za pristup serverima na akademskoj mrezi.
Probao sam i ovaj i ostale portove ali ne ide ... 🙁

Kao sto si rekao sa drugih provider-a nema problema oko konektovanja.
... a da stvar bude crnja, sad neće ni sa Sezama. :cuss:

outlaw je napisao(la):
... naslovna, tj. pocetna stranica prezentacije mora da se zove index.***
A ovo nisam znao, ali nešto nisam siguran. :?

playahater je napisao(la):
E,da, i ja ne mogu da poshaljem mail sa verata iz OE-a!!
Lepo skinem poshtu, ali kad treba da poshaljem...nece 🙁 ...bla!!

Ako pokusavas sa drugog provajdera da to uradis, naravno da nece da te pusti. To se zove relaying i generalno je lose imati smtp server koji omogucava tu opciju.

Kad vec koristis drugog provajdera, koristi njegov smtp server?
Ako je u pitanju 041, onda registruje nalog na www.hotpop.com, pa ces moci sa bilo kog provajdera da koristis jedan POP3 i jedan smtp server.

Sto se tice slanja mailova ssa drugih provajdera morate da podesite smtp (odlazni) server na server onog provajdera preko koga se povezujete. Tako mi je rekao lik sa verata. Ja sam na PTTu a imam mail na Veratu. Znaci dolazeci server mi je pop3.verat.net a odlazeci smtp.ptt.yu

Sto se tice index.php on tako mora da se zove tj. to je podesavanje u config fajlu web servera. Mozes da resis problem sa redirekcijom Znaci napravi index.php fajl u kome ce da pise

<?php
header("Location: ./mikapera.php");
?>

Nazad
Vrh Dno