Šta je novo?

Problem u zvucnicima ShockWave Sw250 5.1 ili u zvucnoj karti?

Br@n@c

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2006
Poena
319
Vec neko vreme dok slusam muziku ili igram igrice dolazi do blagog kratkotrajnog punketanja(puc :D kako bi najlakse objasnio)i to ume da zivcira.Kad mi zvucnici rade u 5.1 Surround modu centralni zvicnik mi pucketa i zvuk je hrapaviji(ne mnogo u odnosu na ostale zvucnike)a kad kad ukljucim da mi rade u 6ch(svi istovremeno bez 5.1)centralni zvucnik ne ,,hrci/pucketa,,vise i zvuk je normalan mada mi se opet desi da se cuje ,,puc,, zavisi od koje igrice ili muzike koje pustim.E sad u cemu je problem,ja se nadam da je u integrisanoj zvucnoj karti SoundMAX na ploci A7V8X-X.
Problem sam probao da resim time sto sam odmakao poprilicno od monitora jer signal ili sta(sto je poznato da se blizina monitora i zvucnika ne podnose) vec smeta i nista,jedino sto je cudno je to da kad sam spustio centralni zvucnik na pod(na tepih)zvuk je bio ,,normalniji,,
Pomoc :wall:

Zna li iko u cemu je problem i kako resiti?

Mozes probati mada ne garantuje resenje na duze, a u ostalom nije ni pozeljno, da uzemljenje na napojnom kablu izoliras trakom tj da nema kontakt sa napojnom mrezom. Meni je ovo resilo problem za jedno vece posto je u pitanju bila zaurka, a snagas od 1.5KW i to pucketanje i nekakvo zujanje kada se pojaca je bilo bas neprijatno za usi tako da posto sam izolirao uzemljenje da nema kontakta problem je nestao. Takve stvari se obicno desavaju kada je korisnik dosta blizu trafo stanice. Naravno u tvom slucaju ovo ne mora da znaci, vrlo je moguce da je i SounCard glavni problem. Probaj ovo prvo sto sam ti rekao pa javi kakvi su rezultati.

Poslednja izmena:
Ne bih da eksperimentisem to sa uzemljenjem na napojnom kablu pa da jos vise userem stvar em i bas te nisam najbolje razumeo....
Da nije mozda do drajvera za integrisanu zvucnu karticu.Aj recite mi koji su najbolji ili najnoviji driveri koji podrzavaju A7V8X-X agp maticnu plocu i dajte link za skidanje.I dobro bi mi dosla pomoc da mi kazete tacno gde mogu da vidim koji drajver imam za zvucnu i ima li ga u ,,add or remove programs,.Dal treba da se brise pre nego se instalira novi.Pomagajteeeeee?

Poslednja izmena:
Probao sam par drivera za zvucnu i ne pomaze.Isti problem sa pucketanjem itd......
Sta da radim......PLEASE HELPPPPP!!!!

Poslednja izmena:
Prevuci produzni kabl iz druge sobe i ukljuci u njega zvucnike. Probaj da izmnejas par prikljucka na naponsku mrezu misli na razlicitim mestim da ih ukljucis. Nisi jedini koji se zali na isti problem, ali uglavnom je problem oko struje iz naponske mreze. Imas neki uredjaj gde su kondezatori losi pa prenosi neke oscilacije koje smetaju tvojim zvucnicima.

Jedan lik na na drugom forumu mi je rekao u cemu je stvar i izgleda da je upravu posto sam probao i druge zvucnike i opet isto pucketanje.
Citiram:
Puketanje zvucne sigurno nije od drajvera. Ozcigledno da na integrisani ton generator utice neka od komponenti unutar racunara ili slabo filtriranje ( izolacija ) chipa na samoj maticnoj ploci. Da bi bio 100% siguran ili nakaci ( pozajmi ) neke druge zvucnike da vidis da li ce i oni pucketati ili svoje odnesi na drugi komp. Samo pazi prag osetljivosti pojacivackog stepena u samim zvucnicima takodje mogu stvarati problem.
Dakle samo ovim eksperimentom mozes doci do nekog zakljucka.

Tako da za nedelju dana dobijam Audigu4 bulk pa se nadam da ce zvuk biti mnogoo citiji i bez
pucketanja.

Nevezano za pucketanje, zanima me kako si zadovoljan tim zvucnicima ? Ako se ne varam to su oni sa FM radiom, zar ne ? da li se stanice mogu memorisati ? Kakav je FM prijem ? Dvoumim se izmedju ovim zvucnika i Skyvision 5.1 zvucnika, mada su mi ovi drugi nekako lepsi, valjda zato sto su u boji drveta..

Poslednja izmena:
Pa sta znam zvucnici nisu losi a nisu ni odlicni(znaci na sredini,stim da su povezani sa integrusom pa je moguce zbog toga da se nepricam bla bla bal,a sledece nedelje uzimam audigi 4 pa cu videti pavu osobinu i kvalitet zvucnika).I da imaju daljinski i AM/FM radio tjuner i stanice se mogu memorisati svakako.Ja sa Fm tunerom vatam par stanica solidnog prijema i zadovoljan sam,a sa Am tesko da hvatam ista ali to najvise zavisi od toga gde zivis i da li imas srece da ti uhvati sto bolji prijem,stanica itd.... A sad za Skyvision nemam iskustva tako da ti ne mogu pomoci kaki su.:wave:

Poslednja izmena:
Problem je resen-Audigy 4:,,: :,,:

Vrh Dno