drapin je napisao(la):
...
Boze sacuvaj, ne mora uopste ! Ovo sto je naveo Miroslav je dobra varijanta, a kazu ljudi ( nisam nikad probao ) da je jos najbolje kad se stavi na sam pocetak nekog drugog fizickog diska u odnosu na onaj na kome je Win (...onaj fazon sa brzim citanjem sa dva diska naizmenicno ).
Da, da, ovo je defitivno moja greska!
Tacnije, skoro sam gledao neke switcheve za instalaciju win-a iz prompta (winnt.exe, winnt32.exe), i bilo je mnogo interesantnih stvari, ali se ne sjecam da sam negdje vidio gore pomenutu mogucnost....vise sam razmisljao kako misli da prilikom instalacije, sistemu kaze da postavi paging file na drugu particiju.
A sto se tice RAID-5, Mirror i stripe-ovanih diskova generalno, ne samo da mozes da premjestas swap po particijama, siris preko nekoliko diskova (ovo narocito u slucaju Mirror-a s obzirom da oni upravo citaju sa oba mirrora u isto vrijeme....brze, sigurnije..mada generalno skuplje), vec mozes cak i da pravis po nekoliko paging file-ova i razbacujes ih po particijama!
Istina, ukoliko imas ukljuceno pisanje memory ili kernel dump-a, paging file zaista ne mozes premjestiti sa sys particije....mada, naravno, mozes napraviti drugi na ne-sys particiji!