Šta je novo?

Problem u Premiere-u 6.0

talichni

Čuven
Učlanjen(a)
12.01.2003
Poena
609
Imam jedan veliki problem u Premiere-u 6.0
Nikako ne uspevam da izvezem film pomocu Ctrl + M (Export movie), koji je skup DV kadrova lepljenih samo na
rez, odnosno kao rezultat umesto slike imam samo crno, a ton ide normalno. RAcunar se ubije od
rada, napravi i regularan *.avi fajl, ali on ne valja. Podaci su iz
Export Movie Settings:

slika je:
Compressor:Microsoft DV (PAL)
Frame Size:720 x 576
Pixel Aspect Ratio😀1/DV PAL(1.067)
Frame Rate:25.00
Depth:Milions, Quality:100%

ton je:
Rate:48000, Format: 16-stereo
Compressor:Uncompressed

Rendering options:
Field setting: Lower field first

Special processing:
Gamma:1.0, Noise Reduction:None
Better Resize:Off, Deinterlace:Off
Cropping:Off

Gde gresim? Samo pokusavam da slepim vise razlicitih DV fajlica nastalih capturingom
pomocu DV 1-2-3 programa i izvezem ih kao film od 60 min u istom, neizmenjenom DV formatu
. Ne koristim Premiere-ov capture jer ispusta previse frejmova
kod capturinga na kameri na kojoj radim (JVC GR-DV2000E), pa je dobijeni skinuti fajl neupotrebljiv.
Ako mi neko pomogne da otkrijem zasto se desava toliko ispustenih frejmova prilikom
capturinga sa ovom kamerom, onda bih verovatno mogao da napravim jedinstven avi fajl pogodan za
naknadnu kompresiju i ceo ovaj problem bi prestao da postoji. (Win 1-2-3 za 60 min. snimljenog materijala
napravi vise od 100 avi fajlica koji se onda moraju izlepiti u celinu).
Otud, odovud, nikako da dobijem jedinstven avi fajl sa kojim se dalje moze raditi.
Pozdrav svima na forumu. 😕

mislim da ti je bolje da odradish capture u vegasu
ima i da deli na filmcice a ima i da odradi jedan veliki fajl,pa ti biraj kako god ti je zhelja
isto imas da setujesh sve i za video i za audio
poz

Vegas

Na koji Vegas mislis? Sonic Foundry? S kojom verzijom radis? Ja videh neke oglase za posebne
delove vegasa koji rade sa slikom, a posebne sa tonom.
Koliko je (...u stvari, da li je) bolje raditi u njemu nego u Premieru? type;

Re: Vegas

talichni je napisao(la):
Na koji Vegas mislis? Sonic Foundry? S kojom verzijom radis? Ja videh neke oglase za posebne
delove vegasa koji rade sa slikom, a posebne sa tonom.
Koliko je (...u stvari, da li je) bolje raditi u njemu nego u Premieru? type;

Ex-Sonic Foundry a sada Sony Vegas 4. Univerzalan software za audio i video montazu.

MNOOGOOO je bolji od bilo kakvog premiera (nekad sam radio u njemu), brzi i laksi za rad i sa velikim setom viskokvalitetnih filtera.

Da li u premijeru mozez da pustis te avi fajlove koje si napravio, ako mozes znaci da nije do codeca a ako ne znaci da premijer ne prepoznaje taj codec.
Da li kada spojis dva fajla koa si skinuo sa kamere premijerom dobijes normalan fajl na izlazu.
Kako radis capture pa imas ispustenih frejmova?
Probaj premiere 6.5 mnogo je bolji.

Premier vidi svoj projekat sasvim normalno. Uveze tu gomilu fajlova, izlepi ih korektno, vide se u rekorderovom prozoru, samo kad pokusam da izvezem (export movie), kao rezultat dobijem crno i normalan zvuk.
Izvozim u isti format kao i uvezeni, DV PAL, tako da nema nikakve kompresije. Ako ih je video kad ih uvozi, zasto ne moze da ih izveze?
Pslusacu vas za promenu programa.

Cini mi se da imas instalirani angelpotion codec...On je glavni krivac...ajde probaj da skines njega...i 90% da ce ti raditi...javi se da li je uspelo!!

Nazad
Vrh Dno