Šta je novo?

Problem u igraonici!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Konkretno se radi o Counter Strike 1.6
Igraonica ima 10-ak kompova, i problemi su perfomansama, elem kada svih 10 kompova igraju CS-a u lanu onda cesto mu blokiraju pojedine mashine randomly, padaju frameovi ispod 100 i dosta lag-a se javlja. Ostale zahtevnije igrice kao sto su stalker, WOW, Tiberium Wars i sl. rade sasvim ok. Konfa je AMD 3200+, 1GB DDR2, HDD 80GB SATA, VGA 7300GT 256MB.
Drajveri su 93.71 na winxp OS-u. Image settings u application panel-u je podeshen na high quality. Pa ljudi znam da CS nije zahtevna igrica, ali je ja licno ne igram tako da svaka sugestija da prilagodim mrezu ka njoj je dobro doshla.
P.S. Menjao sam i mrezni switch ali to nije pomoglo.

to nije do drajvera, to je do LAN-a. Jednostavno je, CPU ima mnogo vise posla kad se igra u LAN-u nego kad igras sam. Mora da rasporedjuje i obradjuje pakete od drugih igraca itd. Najbolje je dignuti dedicated server koji dosta rastereti i same klijente i sve to bolje radi. Naravno na dedicated serveru ne bi trebalo da se radi nista drugo sa strane jer ce opet biti isti problem. Eventualno treba procackati po konfiguracijama za mrezne karte i staviti "optimize for CPU" umesto na "throughput" (mada po defaultu stoji na optimize for CU), ako mrezne imaju ovu opciju. Pakete i protokol obavezno rucno podesiti ume4sto da stoji na "auto-negotiate", u smaoj igri staviti maksimalan broj paketa na <8000 i rate malo smanjiti. Ostalo je sve do samih racunara, tj procesora i memorije. Kad malo bolje pogledas, ljudi kupuju servere od 2000 i kusur evra samo da bi kvalitetno obsluzivali neki omanji web sajt sa ponekim servisom i dosta poseta...

Probajte pa javi sta ste uradili. mrezna zahtevnost prema CPU-u nije nimalo naivna kad ima dosta igraca.

Nije ni do lana. U igraonici sa deset racunara u peer to peer mrezi to funkcionise sasvim OK. Racunari su AtlonXP 2000 sa uglavnom ATI 9200 kartama, 512 MB rama i fercera ko ludo. Lag 1-2 ms. Koliko se secam imao sam problema kad sam stavio neki update za CS 1.6, mislim neki od onih V21 full trt mrt patch-eva pa sam vratio staru verziju koju sam imao, ne znam oznaku.
I da , svich je neki od 20 evra, znaci nista posebno

Probaj da zamenis switch nekim boljim za pocetak

Nije ni do lana. U igraonici sa deset racunara u peer to peer mrezi to funkcionise sasvim OK. Racunari su AtlonXP 2000 sa uglavnom ATI 9200 kartama, 512 MB rama i fercera ko ludo. Lag 1-2 ms. Koliko se secam imao sam problema kad sam stavio neki update za CS 1.6, mislim neki od onih V21 full trt mrt patch-eva pa sam vratio staru verziju koju sam imao, ne znam oznaku.
I da , svich je neki od 20 evra, znaci nista posebno

Sto se tice patch-a - moguce, a i verovatno, sto se tice 1-2ms - tesko. Drzao sam igraonicu godinama sa bas 10 racunara i izbiranim mreznim kartama, odlicnim 16-port switchem, dedicated server podesen po PS-u i CS (ne source) je radio ko blesav, ali to je 8+ ping naravno nije isao preko 30 , najcesce je prosek oko 15, ali 1-2ms - ne verujem. Mozda na tabeli sa rezultatima dok se ne igra nista, tj dok niko nista ne radi. Cim pocne napucavanje, bomebe fleshevi itd...ne znam, mozda je tehnologija toliko napredovala od 2004-te godine da se 12 pinga pretvorilo u 2, mada bih morao u to licno da se uverim da bi poverovao :)

Sto se tice patch-a - moguce, a i verovatno, sto se tice 1-2ms - tesko. Drzao sam igraonicu godinama sa bas 10 racunara i izbiranim mreznim kartama, odlicnim 16-port switchem, dedicated server podesen po PS-u i CS (ne source) je radio ko blesav, ali to je 8+ ping naravno nije isao preko 30 , najcesce je prosek oko 15, ali 1-2ms - ne verujem. Mozda na tabeli sa rezultatima dok se ne igra nista, tj dok niko nista ne radi. Cim pocne napucavanje, bomebe fleshevi itd...ne znam, mozda je tehnologija toliko napredovala od 2004-te godine da se 12 pinga pretvorilo u 2, mada bih morao u to licno da se uverim da bi poverovao :)

Potpisujem (takodje iz iskustva sa igraonicom), ping od 8-15 je nesto najbolje sto moze da se dobaci, sve ostalo je samo mrtvo slovo na ekranu. Mada koliko se secam iz svoje igracke karijere do nekih <20 je potpuno nebitno, tj ne primeti se u realnom igranju da li je 1 ili 5 ili 15.

Na serveru pokreni bilo koji video fajl u media playeru i pritisni pauzu i ping će ti drastično pasti, kako i zašto - ne znam, ali to mi je pokazao Massud iz Team Amd64 kad su bili u Beogradu na CPL-u.

I da razlika između 1 i 15 je neprimetna, ko kaže da je primetna jede "pite"

Nazad
Vrh Dno