Šta je novo?

Problem u GTA San Andreas

Dark_Angel

Čuven
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
619
imam sledeci problem samo u GTA San Andreas, posle neodredjenog vremena racunar se sam od sebe restartuje, to se desava samo u Gta, prvo sam mislio da se windows 3puje pa sam udario reinstall. Ubacio sam nove drivere, sve sredio i ponovo isti problem.
Konfiguracija je
nf7 v2.0
athlon Xp 2000
fx5200
512 ram
2x 80gb-a hitachi hdd
OS, Xp pro, SP1 a bio je XP pro SP2.
Znaci racunar se samo restartuje u toku igre dok u swim ostalim igrama radi normalno.

I onda ti kaze "Windows has recovered from a serious problem" heh to se i meni desilo (vidi slucajnosti) bas danas!!!a taman htedoh isprobati neke automobilcice koje sam skinuo sa neta pa je stoga i moje pitanje identicno ZASTO BRE!!!:D

Verovatno vam se pregrevaju masine, ne znam Dark Angel sta si sve igrao na njoj, ali znam da slicnu takvu masinu moze dobrano da opetereti ako je mucis previse.
Izmerite temperature...

Meni je mashina jaca poprilicno od gore navedene ali se i meni to deshavalo ali mozda dva puta ali dok sam imao SP1,ne znam da li to ima veze ali me je dosta igrica drndalo dok sam imao SP1,sad je mnooogo bolje sa SP2...

problem je do drajvera za zvučnu...

instaliraj poslednje nforce drivere ( nForce_5.10_WinXP2K_WHQL_english.exe )

izvinite na ovako kasnom odgovoru ali nisam imao neta par dana.
igrao sam na ovom racunaru half life 2, uz malo seckanja ali nije se gasio.
Drajveri su najnoviji, u svakom slucaju GTA i nevolim preterano :D , hvala na pomoci

Ji 4Tze je napisao(la):
jel ti chekirano da automatski resetuje posle plavog ekrana?
da ne prejudiciram, al 'smrdi' mi na nv4_displ BSOD :)

Za res posle plavog ekrana ne znam da li je chekirano jer ne znam gde se nalazi ta opcija, a i ovo "nv4_displ BSOD" ako mozesh da mi prewedesh na srpski :D .

P.S. Nije sramota pitati ono shto ne znash :D :lol:

Properties od MyComputer (ili stisni win dugme+pause/break) pa odchekiraj ovo uramljeno crvenim, pokreni igru i vidi kad da li dolazi do restarta ili do BSOD-a (tzv. BlueScreenOfDeath)
i ako dodje do BSOD-a, vidi da li pise nesto u vezi nv4_displ :)

Poslednja izmena:
Hvala na opsirnom objashnjenju, pogledacu veceras sta ce pisati na plavom ekranu, bilo je cekirano da se automatski restartuje u slucaju bsod

Problem je do drajvera za zvucnu. Ako koristis nvidia audio drajvere onda moras u dxdiagu za zvuk da postavis hardware sound acceleration na No acceleration. I nece se vise resetovati.

Drugo resenje je instlacija realtekovih drajvera za zvucnu.

Ovi nfroce 5.10 ne pomažu. Provereno na 10 mašina u igraonici sa istim problemima.

Pomažu...

provereno u igraonici sa 15 mašina

sa istom pločom abit nf7 ver 2.0

Poslednja izmena:
Samo jos nesto oko gta: cesto kad ukljucim user track na radiu igra mi rikne iliti dodje do neke greske i igra iskoci u Windows.. U cemu je problem, jel' se to jos nekom desilo?

ok imam i ja problem danas sam kupio novu plocu, dizao sistem,instalirao drajvere i instalirao GTA SA normalno udje u gta stavim start new game ucita do kraja i restartuje mi se komp probao sam sve zivo ali nije uspelo sta to moze da bude????????
ploca as rock p4v88+
procesor intel p4 2.4 ghz
ram memorija 1,5 gb
graficka 128 mb

Neverovatno,ali meni se isto desavalo na GTA IV. Svaki drugi dan (dok nisam odustao) u sred igre restart.
Iskljucivo GTA, nikad na BF3,MW3, Deus Ex i mnogim drugim.
Raspali rockstar :smash:

isto i na gta sa mp, znam da je do drajvera za zvuk ima neki drugi drajver koji radi normalno????

Nazad
Vrh Dno