Šta je novo?

Problem treperi slika

presretach

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2008
Poena
360
Pozdrav,
imam monitor Samsung 245b plus i njega sam prikacio na PS3 za igranje, jos je vezan i za laptop zbog filmova.
PS3 sam vezao preko kabla HDMI (PS3)->DVI (monitor) kabal je fabricki nije nesto budzeno.
U 2d rezimu hoce da secka slika za 3d nisam siguran. Kako se manifestuje, na pola ili trecini (donji deo monitora) displeja pojavi se horizontalna linija, kad prebacim na VGA (na monitoru) slika blista, vratim na DVI kao bude dobro neko vreme i ponovo pocne da se pojavljuje.
Neki put se pojavi sum, cak mi se jednom desilo da slika pocine da bledi, vratim na VGA pa na DVI i sve ok?!
PS3 sam nosio kod druga i vezali smo hdmi kablom na TV koji ima HDMI i nema famozne linije, predpostavljam da nije do PS3.

Moram da napomenem, da mi se ta linija pojavljivala i kad je monitor bio prikacen na grafu 480 GTX, ali to nije bilo cesto kao kod PS3.

Sad sumnjam trenutno na kabal, sutra uzimam HDMI sa obe strane i za monitor iskoristicu nastavak HDMI->DVI sto sam dobio uz graficku kartu.

Na VGA ulazu nemam problema.

Da li je kabal ili ima nesto po sredi?

Hvala unapred.
:wave:

Najverovatnije kabl.

Drugar imao slican problem na monitoru s tim sto je kod njega bio vga kabl, u donjem desnom uglu slika je podrhtavala i to primetno. Ja donesem svoj nekoristen kabl, prikljucimo i opet isto, doduse nesto manje. I on lepo sutradan kupi neki napucan kabl sa pozlacenim vga konektorima i problem solved.

Uzeh danas novi kabal ista stvar.
Znači kod monitora je problem, kod dobijanja signala.
Moram malo da vidim i podešavanja kod PS3 za HDMI izlaz.
Mada proverio sam kod druga i kod njega na Tv-u nema seckanja.

Izgleda da je onda u pitanju "sum" na DVI portu od monitora pa kabl ne moze da dobije korektan signal.
Ipak, bilo bi dobro ako si u mogucnosti da probas neki kvalitetniji kabl, cisto da eliminises.

Danas sam uzeo nesto kvalitetniji (1600 din/2m), njega sam probao sa adapterom za DVI.

[YOUTUBE]SnxY7OO1itQ[/YOUTUBE]
Evo i na delu kako to izgleda.

Ovo je kada prebacujem na monitoru sa DVI na VGA, kada se zaglupi slika.
[YOUTUBE]ebDQIzAeAVE[/YOUTUBE]

Uh.. znaci i sa promenom boljeg kabla isto. Mislim da imas puno pravo da reklamiras monitor ako je u garanciji.

Probao sam PS3 na istom monitoru i sa istim kablovima sve je ok.

Poslednja izmena:
Znaci, ako sam dobro razumeo do sada, sa novim (boljim) kablom vise nemas smetnje izmedju PS3 i monitora, jedino izmedju graficke i monitora ?

Jesi probao kabl u druge dvi/hdmi konektore na grafickoj (sta vec graficka ima) ?

Nema problema izmedju laptopa i monitora (VGA), problem je sa DVI ulazom na monitoru.
Kupio dva kabla secka slika, odem kod Kuma on ima isti monitor kao ja prikacim PS3 sa starim kablom slika ide ko podmazana.
Monitor je jos 2 meseca u garanciji, srecom.

Danas sam pokupio monitor sa reklamacije promenili su digi bord (ako sam dobro razumeo).
Nema vise problema.

Vrh Dno