Šta je novo?

problem (skype?)

Gvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2003
Poena
620
Nakon manjih problema, drug (koji je trenutno u Sloveniji) i ja smo uspeli da pokrenemo skype. Medjutim, posle nekog vremena (najcesce 1-3 min) meni se zablokira net. Znaci ne samo Skype (koji se prekine) vec onda ne mogu nista da pokrenem na netu. Kada se diskonektujem, proces prekidanja traje neuobicajeno dugo (kao da se zablesavi oko 15sek). Onda se konektujem iznova, sve radi ok dok ne uspostavim vezu preko skype-a. Onda pricamo minut-dva i sve ispocetka: blokada, disconnect, zaglup...
Ima li neko objasnjenje?
p.s. provajder b92.net

Ji 4Tze je napisao(la):
kladim se da je u masini modem sa intel 536EP chipom 🙂
pa, jeste intel (v.90 Ambient HaM Data Fax Voice), a to 536EP mi je nepoznato (bar nema na kutiji). Dobro sta sad?

ZoNi je napisao(la):
ako vam odgovara, probajte CQphone - kod mene je taj mali program zamenio Skype (koji sam do tada koristio par meseci!)...
citao sam cini mi se neki thread u kome si ti predlagao nesto sto nije Skype. zasto si odustao od njega? Meni se na prvi mah bas dopao, ali me ubija to sto ne mogu da pricam duze od 2min... a posle toga jos ne mogu nista na netu da uradim, pa se diskonektujem, a onda i to traje neuobicajeno dugo...
Moze li neko da pomogne ili da odustajemo od Skype-a?

Ja sam koristio Skype dok nisam ukapirao da MSN messenger odlicno radi + sto ga svako ima instaliranog. Preporuka i za Picophone, velicine par desetina kilobajta.

Poslednja izmena:
Ja imam jak komp i ADSL, pa sam unatoč tome definitivno odlučio da koristim isključivo mali (oko 50 kB) PicoPhone. Najbolje mi radi. Koristio sam ga svojevremeno i kad sam bio na dialup-u. Sve preporuke za PicoPhone!

Poslednja izmena:
Laza je napisao(la):
Ja sam koristio Skype dok nisam ukapirao da MSN messenger odlicno radi + sto ga svako ima instaliranog. Preporuka i za Picophone, velicine par desetina kilobajta.
Cekaj, taj MSN, je l to nude na hotmailu? Da li moze da se telefonira preko njega?
Inace, picophone sam downloadovao, ali nikad pokrenuo... probacu i to

MSN messanger vec najverovatnije imas instaliran u windowsu. Moze da se uspostavi audio, pa cak i video komunikacija sa drugim korisnicima. Program je slican ICQ-u. Hotmail adresa ti moze posluziti za pravljenje naloga.

Skype je ranije imao problema sa kasnjenjem glasa, sada radi persu. Koristim ga redovno za "medjunarodne" razgovore s bratom.

Inace, pre neki dan se pojavila verzija 1.2.

Da, probaj da skines novu verziju, one stare su bas zezale, mene ova nova skoro nikada, i skoro svaki dan ga koristim za telefoniranje. Nisam ga skoro koristio za voice chat tako da neznam kako je tu, inace uvek me je zezao samo voice chat a ne telefonija.

cvijovic je napisao(la):
Da, probaj da skines novu verziju... , inace uvek me je zezao samo voice chat a ne telefonija.
ne razumem ovo, je l' mozes da mi pojasnis.
p.s. ovu verziju (1.1.0.79) sam skinuo pre dve nedelje, a oni izbacise novu...

ZoNi je napisao(la):
da... bezveze: Skype moras da skines novu verziju, jer stara ne radi kad se pojavi nova! A 10ak MB na 56k i nije bas malo...

To je bio jos jedan razlog za CQPhone, mada sad razmisljam da probam i PicoPhone...

Mi ga aktivirali (PicoPhone) - zadovoljni smo! Sve je na skromnijem nivou od Skype-a, ali zato mozemo da pricamo koliko hocemo... Mali (jedini) problem je sto drug (slo) kaze da se njemu vraca njegov glas, ali je u granicama podnosljivog. (i malo kasni, ali ne vise od Skype-a!)

Jos jedno pitanje: da li PicoPhone radi i na Mac-u (OS X) ?

Gvozden je napisao(la):
Mi ga aktivirali (PicoPhone) - zadovoljni smo! Sve je na skromnijem nivou od Skype-a
Nemojte prevideti free registraciju na sajtu pomoću koje možete da pozivate drugog sagovornika preko username-a. Za brže veze postoji i HQ opcija, a možda ima smisla eksperimentisati i sa ponuđenim kodecima.

Mali (jedini) problem je sto drug (slo) kaze da se njemu vraca njegov glas
Interesantno da sam ja baš taj problem imao na CQPhone-u, ali ga nema na PicoPhone-u. Mislim da ova stvar donekle zavisi od podešavanja parametara za mikrofon i slušalice, ali nema univerzalnog saveta jer zavisi od konkretne kartice i drajvera.

Jos jedno pitanje: da li PicoPhone radi i na Mac-u (OS X) ?
Ne.

Mac?

Koji program savetujete za razgovor sa Mac-om (osX)?

Nazad
Vrh Dno