Šta je novo?

Problem s'Divx-om

vamosalaplaya

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
630
Zamolio me prijatelj da postavim sledeće pitanje. Dakle, čovek ima VIA matičnu ploču (ne zna koji čipset) sa celeronom na 700Mhz i 128mb memorije. Grafička je MX400 (sa tv out-om). Problem je u desinhronizaciji slike i tona na maltene svim filmovima koje proba da pusti. Znači posle nekog vremena zvuk počne da kasni, što prilično iritira. Divx kvalitet drži na 0 (MIN).

Da li je problem do ploče, i kako ga rešiti ?

Neka instalira najnovije drajvere za plocu, graficku i zvucnu i to sledecim redom:
1. via 4in1 4.43 (to su najnoviji valjda)
2. nV Detonator 40.xx (najbolje zvanicne sa sajta)
3. drajver za zvucnu sa sajta proizvodjaca

Posle bi trebalo sve da radi ok, cak bi mogao i kvalitet da stavi na high.

Ako je gore navedeno sve OK, (i bez tih stvari bi trebao da funkcionishe korektno), neka instalira poslednji codec (sto je verujem i uradio), nekima pomogne i antifriz prog (nemam ga trenutno na kompu mogu sutra da ti posaljem) , ne bi bilo lose da u programu za reprodukovanje filmova spusti cpu quality (ako takva opcija postoji), i da proba sa nekim drugim softverom ...

p.s. nije topic za mm&p

Pozdrav!

Instaliraj ffdshow umesto DivX codec-a, mnogo je optimizovaniji i koristi sve napredne osobine CPU-a, mmx, sse, itd. tako da daleko manje opterecuje cpu od DivX codeca.

http://cutka.szm.sk/ffdshow/

Hvala svima na odgovorima. Mislim da će ovo što Vocko reče pomoći. Nije instalirao ništa od navedenog osim nekih starijih detonatora. Pretpostavio sam da je do drajvera za VIA-u, no nisam se ranije sretao sa egzotikom u vidu VIA čipseta za intelove procesore...

Nazad
Vrh Dno