Šta je novo?

Problem SBB konekcija

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Imam problem sa SBB konekcijom, ikonica je normalno pored sata, piše connected, ali protoka nema, op. sistem je XP. Odnosno, mislim da samo ima malo sent protoka, a received - ne.
Nije sigurno problem kod SBB, već kod mene, komp je kablom povezan, dok drugi komp (Win7) koji prima signal preko wireless rutera takodje ne može da se konektuje, tj on ima i neki katanac pored ikonice za konekciju.
U čemu može biti problem?

Hvala

To je malo komplikovanije pitanje gde odgovor zahteva više informacija od toga koji je OS i gde je koji kabl uboden. Moraš da daš još podataka, o statusu rutera, dijagnostiku mreže (da li su računari umreženi bez obzira na Internet, da li je moguć home sharing itd.). ispis ipconfig komande za početak i tako to.

Ovako samo može da se nagađa, a od toga slaba vajda.

Ok, net pokusavas da podesis preko rutera? Prvo sto bih preporucio je da iz modema probas direktno na komp (znaci bez rutera) i vidis da li ce da radi. Ako radi onda je problem samo podesavanje rutera sto znaci da je eliminisan SBB kao krivac i lose podesen OS.
Sto se rutera tice, koji ruter koristis? Da li je kabl iz modema uboden u WAN port na ruteru, pa kabl iz LAN porta na ruteru ide u komp?

Nazad
Vrh Dno