Šta je novo?

problem Samsung LE 32 A 430

carllo67

Cenjen
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poena
151
Tv je star godinu i po, istekla garancija... U sred gledanja programa pojavilo se na ekranu ovo sto je na fotki prikazano. Vidi se slika samo u gornjem delu ekrana (na fotki je "sneg" jer je slikan bez signala). Da li neko može da prepozna o čemu se radi, kao i kao se ovo popravlja, tj. ima li mu spasa?

Sa signalom to izleda ovako od prilike, s tim što kod mene ima malo slike u gornjem delu ekrana...
http://www.youtube.com/watch?v=9lzj84LsidI&feature=related

Prilozi

• Fotografija0018.jpg
    Fotografija0018.jpg
    490.5 KB · Pregleda: 83
zanimljivo kako sa leve strane ima tragove kao da je paljen. u najboljem slučaju nešto na ploči je pregorelo, mada opet A serija je od pre dve godine pitanje da li imaju delova više uopšte i pogotvo koliko će te koštati pošto je garancija istekla.
ja sam imao sličnu stvar na samsungovom crt-u, pa su uspeli da ga osposobe ali sa izmešanim bojama (plava je zelena, crvena je žuta i tako). sad kako stoje stvari sa lcd-om ne bih znao.

zanimljivo kako sa leve strane ima tragove kao da je paljen. u najboljem slučaju nešto na ploči je pregorelo, mada opet A serija je od pre dve godine pitanje da li imaju delova više uopšte i pogotvo koliko će te koštati pošto je garancija istekla.
ja sam imao sličnu stvar na samsungovom crt-u, pa su uspeli da ga osposobe ali sa izmešanim bojama (plava je zelena, crvena je žuta i tako). sad kako stoje stvari sa lcd-om ne bih znao.

Na netu sam našao novih ploča za njega baš dosta, ali ne znam kakva je situacija kod nas. Košta napolju oko 60-tak usd... Za zameniti najmanji problem, ali ako je ploča u pitanju :trust:

Ovo ti je druze panel ili panelska takozvana tikon ploca koja se ne isporucuje nezavisno od panela. Panel ti je neisplativ da se menja. Znam jer mi dolaze u servis stalno sa ovakvim kvarom. U redjem slucaju to moze biti osnovna ploca, al kako mi se cini sa slike 99% ti je panel

Nazad
Vrh Dno