Šta je novo?

[problem] Samsung 2443BW + GB GTX275

mipko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
705
Pozz,

Prvi put sam pazario Samsung monitor i odmah naleteo na problem.
U pitanju je prepoznavanje ulaznog signala. Naime, kad se upali komp monitor radi neko prepoznavanje Analog/Digital ulaza i odredi koja se veza koristi. Nakon toga ode u sleep mode (power led blinka). E sad ako ugasim komp, skroz na skroz i upalim onda provali vezu i pokaze POST screen, etc... Ako ne ugasim komp nego recimo odradim restart iz Win ili Solarisa; onda monitor ostaje u stand by modu sve dok ne dodje login screen, tako da masim ceo POST, eventualno BIOS i sto je najbitnije boot menu.

2443BW je uparen sa Gigabyte GTX 275 grafikom, napajanje je OK. Kad udjem u Win ili Solaris i kad pomocu dugmeta source menjam ulazni signal odmah ga kapira. U BIOS-u sam namestio da inicijalizuje prvo PCIe_1 slot...

Cini se da su mi kartica i monitor u nekakvoj konfuziji :)

Ako je neko imao slican problem ili ako zna, pa makar ima i ideju kako bi to moglo da se resi molim da se javi :)

pozz i hvala,

Mipko

flashovao sam BIOS i cini se da je resilo problem, pu pu pu !

ja do sada nisam imao lose iskustvo sa Gigabyte proizvodima, ovo je prvi put da se neki gremlin uvuce :)

Blago tebi, mene su njihove ploce jebale uzduz i poprijeko, dok sa Asusom nisam imao problema barem sa skuplim modelima.

Poslednja izmena:
Update BIOS-a graficke je resio problem neslaganja sa 2443BW.

offtopic: mene ni jedna GB ploca do sada nije izneverila - napomena sve su bile DQ6 serija a ova je sada UD5.

pozz
M

^
dobrodosao nazad u PC vode ;)

Jel to neka i5 platforma u pitanju? :)

Update BIOS-a graficke je resio problem neslaganja sa 2443BW.

offtopic: mene ni jedna GB ploca do sada nije izneverila - napomena sve su bile DQ6 serija a ova je sada UD5.

pozz
M

Jel moze jedan mali user rivju za 2443BW? Neke fotke izbliza i to?
Znaci nesto osnovno ne sad neko veliko stivo.

@playerPA: i7 :)
@okmijum: imacu vremena za kratki review tek za vikend.

Inace, monitor je skroz ok za te novce, klasicne boljke TN panela su prisutne, no nema probijanja poz osvetljenja, nema ghostinga, boje su prilicno uniformne. Najveca zamerka ide tasterima za podesavanje koji su u stvari neki senzori koji uopste nisu osvetljeni pa kad ima manje svetla pogoditi opcije je prava umetnost. Druga sitna zamerka mu je na malo labavije postolje i nedostatak mogucnosti skrivanja kablova.

poz
M

Radi tih debilnih senzora sa slabom preciznoscu sam i kupio 2433BW.

Nazad
Vrh Dno