Šta je novo?

Problem sam Asus VG248QE

Milanche21

Cenjen
Učlanjen(a)
06.08.2013
Poena
159
Imam problem sa ovim monitorom , kada sam ga kupio ima sam ati-ovu graficku karticu 6750 nije radio dobro na njoj kada bi povecao vertikal refresh rate preko 75 Hz pikseli na ekranu kao da su razbacani i bojaj se promeni postane svetlo plava zvao sam servis i pitao u cemu je problem receno mi je da je problem zato sto grafika nema DVI-I prot vec samo DVI-D port. No posle nekog vremena kupio sam nov racunar koji ima grafiku Nvidia GeForce Gtx 780 koja poseduje i oba porta navedena gore , i sada imam isti problem . Uz monitor dobio sam CD sa drajverima kada sam pokusao da ih instaliram izaslo mi je obavestenje da grafika nije kompatabilna sa tom verzijom drajvera tako da sada koristim noviju verziju . Ako neko zna u cemu je problem neka mi pomogne. Hvala u napred .

Ja sam imao problem sa monitorom iz moje konfiguracije sad nmg da ti opisem gde trebas da udjes jer mi je monitor na servisu uglavnom greskom sam kod skaliranja msm da je tako pisalo umesto na 100% ili je trebalo da bude 0% stavio malo nize na lupam 90% i preko HDMI konektora sam imao problem da sam dobijao neke plave linije po ekranu, pokusaj u podesavanjima graficke kartice da pomeras parametre pa ces mozda resiti problem.

Milanče ja iz tvog pitanja ne vidim da imaš problem. Vidim samo da si imao problem.
Šta te zanima to što nisu radili drajveri koji su došli uz karticu ili nešto drugo?

Koje si drajvere instalirao i koji refresh rate trenutno koristiš?

Ne nisi shvatio o cemu se radi idalje imam problem sa monitoro i na novoj grafici.

Koje si drajvere instalirao (verziju)? Koji operativni sistem koristiš? Koji refresh rate upotrebljavaš trenutno?

Uradi screenshot ekrana sa problemom i postavi ovde.

Na disku od monitora sam dobio ovaj drajver za grafiku updated NVIDIA 3D driver 310.54 beta ali kada sam pokusao da ga installiram izaslo mi je obavestenje da grafika nije kompatabilna sa tom verzijom tako da sada koristim ovu verziju 320.49. Koristim Windows 7 Ultimate 64-bit OS. Trenutno koristim 60 Hz Vertical refresh rate a monitor sam kupio zato sto moze da ima 144 Hz vertical refresh rate ali kada u setingsima stavim preko 60 Hz slika se promeni ali to nemogu da ti pokazem zato sto je problem do monitora a ne do grafike zato sto kad uradim screenshot on bude totalno normalan . Eto to je to ja mislim da je monitor neispravan ako neko zna sta je neka mi kaze.

Slikaj telefonom/aparatom pa okaci sliku

Da li si probao drugi DVI kabal? Još jedna stvar, kako stoji situacija sa npr 75 ili 120 Hz?

Edit: vidim da sve preko 75Hz daje onakvu sliku, tako da samo ostaje pitanje da nije do kabla...ako nije, pravac reklamacija.

Poslednja izmena:
Jesi li probao da kad stavis npr 144 Hz na monitoru menjas modove, game,night view itd ( ovo sam lupio ne znam napamet kako idu )?

pomoc oko tableta.

Pozz ljudi znam da nije ni vreme ni mesto ali jedva sam nahvatao netab da postavin poruku preko android aplikacije pa ne mogu drugaciie.. uzeh tablet prestigio 5588 c i posle 3 dana na moru nece da butuje sistem.. dajte neke predloge jel ima neki hard reset ili nesto sto mogu da uradim.. imam usb kabel i laptop sam poneo.. ako neko ima ideju neka pomaze.. ubih se od dosade..

Da menjao sam kabal ali opet isto kada pvecam preko 60 Hz ono se desava

Kad sam kupio monitor dosao kuci ukljucio video problem nazvao lik mi kaze nevalja ti grafika 99 posto kao dobro evo sad kupio novi PC isti problem nazovem kazem problem i oni mi kazu da ga nosim u servis. Sutra ga nosim u servis i idem na odmor kad se vratim videcemo sta je . Poz i hvala :)

Javi na kraju sta je bilo sa monitorom i koliko si cekao na razresenje itd. pozz

Vrh Dno