Šta je novo?

Problem sa zvukom

goks31

Cenjen
Učlanjen(a)
17.04.2011
Poena
195
Povezao sam kompjuter ( GPU GIGABYTE Radeon R9 380X, MB GIGABYTE B550 AORUS ELITE) sa A/V riseverom, HDMi kablom preko grafičke, imam problem sa seckanjem zvuka. Kad komp povežem sa A/V preko izlaza za slušalice (analogno na A/V) nema problema. Problema nema sa zvukom ni kada sa istim HDMi kablom povežem laptop i A/V. Ima li neko saznanja šta bi mogao biti problem.

problem može biti kabl. tj revizija HDMI.
r9 380 obuhvata 1.4a standard (maksimalno 4k na 30Hz) ukoliko je AVR stariji, moguće je da ima problema sa sinhronizacijom.

takođe, problem može da bude uključena HDMI CEC opcija daljinskog upravljanja TV-om, i drugim uređajima preko hdmi kabla
(različiti proizvođači ovo zovu drugačije simplink, viera link, RI... itd) preporučljivo je da ovu opciju isključiš na AVR

proveri sa kog ulaznog uređaja AVR radi HDMI pass through, moguće je da i to zafrkava

na kraju, last bat not list (što bi rekli nato okupatori, dole), moguće je da sam HDMI kabl bude oštećen, čvrknut, caknut ili zvrknut.

Kabl je nov i ne pravi problem kad sa laptopa saljem signal ( znaci isti kabl i isti ulaz na AVR( kupljen nov prosle godine)), Probaću ostalo..hvala

Ne pomaže..još neka ideja za rešenje problema?

Nazad
Vrh Dno