Šta je novo?

Problem sa zvukom

Perica

Čuven
Učlanjen(a)
11.08.2000
Poena
619
Problem je sledeci:

Imam USB TV karticu Intex Gravity USB2.0 TV BOX. Kada joj instaliram drajvere i aplikacioni program za gledanje televizije sve odradi kako treba. Medjutim kada pokrenem televizor onda se javlja problem da sliku imam ali nemam ton. Googlao sam malo ali nista nisam mogao da pronadjem.

Kartica je na USB-u nemam mogucnosti da prikljucim audio izlaz na liniski ulaz u racunaru jer takvog konektora nema. Trebalo bi da sve se ovo odradi preko USB 2.0 prikljucka.

Racunar je:

Maticna ploca: Foxconn A690V
Procesor: AMD Athlon 64 x2 5000+
Memorija: 2Gb
Graficka: ATI RADEON ASUS 3600 Serija - Ne znam tacno bas koja je, ali to ne bi trebalo da utice na ovaj moj problem. Graficka je sa pasivnim hladjenjem.

Imate li neki predlog sta da uradim?

Ja uvek krecem ovim redom: pojacaj ton na max, u podesavanjima na ploci (za zvuk) wave na max, pogledaj da nije nesto mute-irano, cesto se kod drugih kartica mutira automatski. Toliko sto se tice osnovnog, zatim pogledaj da li postoji neki "mladji" softver ako postoji, mozda driveri baguju. Poslednje moze biti da je katica losa, a to mozes utvrditi povezivanjem na neku drugu masinu. Naravno moze biti i nesto drugo u pitanju...

Ocigledno je problem negde u Windowsu. Probao sam ga na laptopu i tamo lepo radi. Ima i zvuk i slika. Znaci podizanje sistema od pocetka. Nema mu druge. Hvala na odgovorima.

Bitno da je uredjaj ispravan, ostalo se da srediti, ne verujem da je neki "sukob hardvera" u pitanju, tako da mozes probati sa novim Winom.

Vrh Dno