Šta je novo?

Problem sa zvukom

cvetko_a

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poena
320
Imam problem sa zvukom pre neki dan deca su nesto radila na racunaru i izgubila se ikonica u taskbaru za pojacavanje i smanjenje zvuka(dole desno)
Sada kada hocu da pojacam ili smanjim zvuk moram to preko kontrol panela pa sound and audio devices pa volume advanced i tek tada mogu da pojacam i smanjim zvuk.
U volume advanced cekirana je opcija place volume ikon in the taskbar,ali se ne pojavljuje.
Kada je nadjem u taskbaru nemoze je pokazati jer nije aktivna.
Kada startujem racunar necuje se windowsov zvuk za start kao i kada ga gasim necuje se onaj odjavni zvuk.Film i muzika se cuju.
Pokusao sam i da instaliram drajvere ali stanje je bilo jos gore tada se nije culo ama bas nista na ni jednom medija plejeru.
Pa sam upotrebio system restore da bih vratio malo unazad.
I sad je opet isto kao sto sam naveo gore.
Datumski nemogu da vratim za 3-4 dana unazad jer je tada system restore bio iskljucen.
Kako da resim problem,cak ni multimedijalna tastatura nemoze povecati ni smanjiti zvuk.
Imam cd koji sam dobio uz maticnu plocu.

Prvo deinstaliraj drajvere,pa ih onda ponovo instaliraj.
U Control Panelu idi na Sound and Audio Devices,pa pod Audio proveri sta je oznaceno pod Default device.Proveri i kako su u Sound Manager-u ( mixeru ) podeseni izlazi.....

Realtek hd audio menager je o.k. sve podeseno a pod default u sound and audio device pod default device je prazno a stiklirano je use only default devices.
Moram probati da deinstaliram,mada nisam deinstalirao dosada jedino sam prelepio drajvere.

Evo ovako nije uspelo ni ponovno instaliranje drajvera.
Interesujeme u kontrol panelu ikona sound and device menager,pomocu kog se programa ona instalira i deinstalira,dali ona ide u windowsovom paketu.Kad bih mogo da nadjem instalaciju samo za to ja mislim da bih uspeo ubedjen sam daje u pitanju to t.j. Master Volume.
Nesto je on zeznuo stvari mislim da on nemoze da poveze realtek audio menadzer.

...pod default device je prazno a stiklirano je use only default devices.

Evo procitaj sta si napisao pa vidi odgovor sam. Ako u Realtec Menageru sve radi kako treba i postoji instalirana zvucna kartica treba samo da je odaberes kao default device!

Izabrao sam je kao defaul ali i dalje problem ostaje ne resen

MMSYS.CPL izbacuje sound and audio device a Sndvol32.exe izbacuje Master volume.
Nista zasada nemogu primetiti daje lose nastelovano.
Prilikom podizanja sistema koju oznaku nosi u start za zvuk.
Nemogu nikako da dodjem do toga da ikona od volume sounda dodje u donji desni ugao.

Poslednja izmena:
U system32 gde se nalazi mala ikonica za pojacavanje zvuka znaci ona ikonica kada na ikonu u donji desni ugao pretisnemo levi taster misa tad se ona pojavi.

Jos nisam resio problem.Windows mi je i dalje bez zvuka.Tek sada sam primetio da igrice koje dolaze uz windows nemaju zvuk.mislim na fliper i ostale.

Mozda ce ovo pomoci

Go to START-> RUN -> regedit

My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32

Create a new String value named “wavemapper“. As value give it “msacm32.drv“.

Nazad
Vrh Dno