Šta je novo?

Problem sa zvukom u igrama!!!

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Ljudi, imam ogroman problem i pomoc mi je hitno potrebna!!! Ocajan sam!!! Jeste duga poruka, ali molim vas procitajte!!!

Evo o cemu se radi.

Veceras sam bio kod ortaka da mu zamenim staru graficku za novu koju je kupio (Asus 9600pro) i da mu stavim 512MB memorije, takodje kupio danas. Kingston je u pitanju.

Naravno, sve sam to znam da radim i kada sam ubacio karticu red je dosao da instaliram drajvere. Nisam imao kod sebe noviji drajver pa rek'o da instaliram onaj sa diska koji je dobio uz graficku. Instaliram ja drajver, ali u system tray-u se pokrene neka sasvim leva ikonica koju prvi put u zivotu vidim - znaci nije bilo onog klasicnog ATI znaka. Ajde rek'o, nema veze, sve lepo radi, namestim rezoluciju, prava 9600pro 400/600, budem maksimalno zadovoljan sto sam coveku sve lepo namestio i rek'o da mu pokazem kako ce kompjuter da mu poleti u igrama. Imao je neku bednu Ati 7500.

Udjem u COD2 kad' ono ZVUK PUCKETA !!!
Udjem u AOE3 kad' ono ZVUK PUCKETA !!!

Izadjem iz igara, startujem MP3, neki film, neki AVI fajl sa zvukom i sve normalno!

Znaci, SAMO u igrama ZVUK PUCKETA !!!

Pogledah na disk sa koga sam instalirao drajvere i pise WDB drajver. Odem u neki info i vidim pise da je instaliran i neki MULTIMEDIA driver, valjda je to taj WDB i pise nesto pored toga AIW, u tom fazonu. Ovo nije AIW kartica i ja se zapitah zasto su uopste na taj disk koji dolazi sa igrom stavili taj smrdljivi drajver! Bio sam UBEDJEN da je u pitanju taj multimedijalni drajver, jer multimedija obuhvata i zvuk i rek'o sigurno je neki konflikt sa zvucnim drajverima.

Ali ZASTO samo u igrama?

Instalirah mu ponovo AC`97 drajvere. Opet isto.

Pazite sad' ovo, dok sam u igri i dok ZVUK PUCKETA, izadjem u Win klikom na onaj WIN taster izmedju CTRL-a i ALT-a, zvuk iz igre se cuje ali NE PUCKETA. Cim se vratim u igru, zvuk opet PUCKETA !!!

100% je drajver rekoh, deinstaliram mu te drajvere sto sam instalirao i instaliram najnovije drajvere i ISTO. Zvuk ponovo PUCKETA !!!

Ocajan sam, predstavu nemam sta to moze da bude i ZASTO SAMO U IGRAMA (znaci, cak i kada izadjem iz igre u Win zvuk iz igre se cuje ali NE pucketa). Uzasno mi je krivo sto mu nisam napravio da mu sve lepo radi a vidim da se i on umusio a ne razume se.

Ima li neko ideju o cemu se ovde radi??? Za ovo prvi put u zivotu cujem!
Zasto samo u igrama, nije mi jasno, svuda drugo zvuk lepo radi. Kako je to moguce???

Sad' sam se uplasio da nije mozda do neke kompatibilnosti izmedju kartice i neceg drugog? Ali nije moguce jer zvuk je svuda u redu osim u igrama!!!

Ima li pomoci? HEEEEEEEEEEEELP !!!!!!!

Poslednja izmena:
Skini nove drajvere sa interneta i za zvucnu i za graficku.
Poz`

Nisam li rekao da sam skinuo najnovije za graficku? Da li si citao celu poruku?

Sto se drajvera za zvucnu tice, zaboravio sam da kazem da je sa 7500 sve radilo bez ikakvih problema, znaci kako sam instalirao te drajvere za novu karticu i ubacio istu, e tada se poremetilo!

Ali ajde, skinucu nove drajvere za zvuk, samo da li se razlikuju drajveri za AC97 za AMD i Intel ploce? Ortak ima Intel. Moze li neko da mi zakaci fajl i da me spasi trazenja?

Imas VIA (kt266/333/400) plocu?

Stavi latency na 64 i skini patch...

...

Ma sta se zezas, ponesi komp kod sebe, formatiraj HDD i lepo instaliraj novi WIN XP, mora da su dr. poludeli ...

Upravo TO zelim da izbegnem iz sve snage! :(
Evo jos da instaliram te nove drajvere za AC`97 i ako nece onda vise nemam resenja.
Opet ce morati da padne format a radio sam mu ga pre deset dana.

@Omnik To je neka Intel Gigabyte ploca, nisam siguran koji model, ako je bitno reci cu ti.

Ako mislis na patch na igru to nema veze sa tim jer se ista stvar desava i u COD2 i u AOE 3 i u FIFI06. A to za latency, pojasni malo...

Ja sam imao isti problem. Zvuk mi je pucketao ali samo u pojedinim igrama.

Sve sam resio novim driver-ima za zvucnu.

Civil je napisao(la):
Ako mislis na patch na igru to nema veze sa tim jer se ista stvar desava i u COD2 i u AOE 3 i u FIFI06. A to za latency, pojasni malo...

To je latency patch za ploče sa VIA čipsetom. Dešava se recimo da pucketa ili drlja zvuk kad se nešto kopira na hdd i sl. Ipak, to sa intelom nema veze tako da...

Pozdrav!

Pre 3 godine na Via kt 333 gigabyte ploci sam imao isti problem. Nista od navedenog ga nije resilo, a mnogo je probano :)
Resenje je bila kupovina cmi kartice od 5 e :)

Hmmmm... Ovde zvuk pucketa u 3 od 3 igre koje smo probali sto znaci da bi pucketao u svakoj sledecoj...

Ne znam da li ste citali sve sto sam napisao ali pre stavljanja nove kartice i ram-a sve je bilo normalno. Znaci problem je svedem na dve stvari: novi hardver + drajveri za taj novi hardver (za graficku). Problem treba traziti u tom prvcu. Ok, moze on da upi CMI ali nije to to, zelim da znam zasto se to desava.

Takodje, jedna JAKO bitna stvar, po meni krucijalna za onoga ko se razume je ono sto sam vec napisao, kada izadjem iz igre u WIN pomocu WIN tastera zvuk se i dalje cuje ali NORMALNO a kako se vratim u igru pocne da pucketa.

@Omnik A kakve ima veze latency patch sa zvukom? Zaista ne znam. Nije li latencija vezana za memoriju?

Poslednja izmena:
Start/run/dxdiag/sound1 smanji hardware acceleration cest problem sa integrisanim(AC97) zvukom

Rekao sam mu to, probao je da smanji, medjutim on to ne snimi u memoriju nego ga pita kao u koji fajl da snimi tu informaciju i u koji direktorijum. Cini mi se da mu kompjuter tako tu promenu nije ni konstatovao. Kako da je "integrisem" da je kompjuter primi "k' znanju" ?

Možda je glupo, ali često radi, jesi li probao da smanjiš jačinu zvuka u igrici!?

Civil je napisao(la):
Problem treba traziti u tom prvcu. Ok, moze on da upi CMI ali nije to to, zelim da znam zasto se to desava.
Dešava se zato što je to ku*ac od "zvučne", ja sam na svojoj integruši mogao da čujem zvuk okretanja CD-a u drajvu (dok se naravno okreće) na zvučnicima... i sve je rešeno kupovinom C-Medie od par stotina dinara (a pride sam i dobio hardverski DirectSound3D u igrama).

Moglo je da bude... Nije svako "pucketanje" isto. A igre često ne preuzimaju podešavanja (zvuka) OS-a već imaju svoja.

Procitao sam napokon i sva misljenja ostalih... Komentar samo na jedno "latency patch" utice na PCI uredaje i sasvim bi bilo moguće da je to u pitanju, pošto iako je zvučna integrisana na ploču ona koristi PCI magistralu i dalje... Potrazi na internetu taj patch i proveri tamo da li mozda on moze da utice na plocu u pitanju?!

Inace podrazumeva se da je svaka zvucna podlozna strujnim smetnjama, bilo od tvog zmrzivaca ili od nekog uredjaja povezanog na plocu racunara. Samo koliko, e to je pitanje od 3,000,000?

Ne vredi. Kakva frustracija!!! Instalirao sam drajvere sa oficijelnog sajta i za zvucnu i za chipset i ne vredi. Jos jedino je ostalo da reinstaliram Win.

hm, ja imam "slican" problem. meni bez pravila hoce da secka zvuk(ne pucketanje) i u igrama i muzika. svuda. sad skidam driver za AC '97 od 20 MB. videcemo. juce sam oborio sistem zbog toga( bilo je i nekih virusa) i opet secka. Catalyst 5.10 i MSI 865PE Neo2-V. da li je moguce da je zvucna na izdisaju? inace, garancija mi je istekla 1.11.
Da se roknem!!!!!!! Neka ideja?

Zamislite, reinstaliran sistem i opet isto!!! U ovakvim momentima zaista se gadim sam sebe jer volim kompjutere. Ovo je ubedljivo najgora stvar koja mi se ikada u zivotu desala a koja je vezana za kompjuter!

Sutra kompjuter ide u servis jer od kada je ubacena nova graficka, zvuk ne radi kako treba. Tinu ninu, tinu ninu............. zona sumraka...

HA, HA , HA!!! RESHIO SAM PROBLEM. valjda. igram vec 5 sati igre i sve je ok.
skinuo sam driver za realtek AC '97 i za cipset " intel inf". instalirao oba i sve radi ok:)
cudo kako se to desilo odjednom. Dzaba sam reinstalirao Windows ali nema veze-sad je perfektan i igre rade za koji frejm bolje.
@civil - vidim da si sve ovo uradio i ti i nista. onda mora da je driver za graficku. probaj nekoliko razlicitih. pozz.

eh. postovao sam sa ortakovim profilom. problem sam resio JA.

A da nije doslo do sukoba oko hardverskih resursa kada si ubacio novu kar(t)icu? Ako zvucna deli resurse sa necim drugim, pokusaj da je postavis da bude sama na slobodnim resursima.
Pozdrav

Pa ne znam da li je to moguce s' obzirom da je zvucna integrisana? Mislis ono, IRQ i te fore? Pazi, sve je radilo sa starom, takodje ATI karticom i jednostavno ovo sto se desava je apsolutno nevidjeno.

aj da lupim, a da probas da izvadis tu memoriju koju si ubacio, mozda nekim suludim slucajem ona pravi problem???

:) Probao! I nista.

Komp je otisao u servis. Ortak je odneo a on se ne razume. Rekli su mu kao da su dotrajali elektroliti... satro... a ja sam veverica... u stvari, mozda, ko zna, gremlini sve mogu da naprave... sve super radi, izvadim karticu, stavim novu, instaliram drajvere, sve to za 5 minuta i odjednom elektroliti dotrajali... ma nije valjda...

Definitivno smo metodom eliminacije utvrdili da je u pitanju hardver jer je svez WinXP juce instaliran. Sa SP2. I sa drajverima sa diska koji smo dobili uz plocu (uzgred, to su neki drajveri koji nemaju u sys tray-u standardnu ikonicu ATI nego drugaciju - kao neka duga iz tri boje, ne znam sta je to).

Znaci, NE ZNAM, sta je. Neverovatno. Po meni to sto se desava nije moguce. Jednostavno nije moguce. Ali hajde da sacekamo da vidimo sta ce da kazu serviseri.

U krajnjem slucaju, rekao sam mu da im kaze da mu stave neku najjeftiniju muzicku karticu, da probaju sa njom da li radi i ako radi da kupi i da zaboravi na probleme - iako ja i tada necu biti zadovoljan jer ne znam sta se desava a strasno me interesuje.

Staru karticu smo odmah prodali tako da nismo mogli da je vratimo da vidimo da li sa njom sve fercera.

Nazad
Vrh Dno