Šta je novo?

problem sa zvukom na novoj ploci

Dragoni

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
630
Zna li neko kako da namestim da mi izlazi sa ploce za zvuk umesto 7.1 sistema budu stereo i da na svakome bude isto, tacnije trebaju mi 3 stereo izlaza ISTA (za sluske, zvucnike i pojacalo) da nemoram stalno da premestam bananice. Ploca je MSI 970a g46, sa originalnim drajverom i najnovijim sa MSI sajta nisam nasao kako da podesim, ranije sa Gygabaytovom plocom nije bilo problema, kako sta ubodes sam biras sta ce da bude.

Probaj,ako je riltek (po Vuku) da skines njegove drajvere za zvucnu pa da se zezas sa tim.

Probaj,ako je riltek (po Vuku) da skines njegove drajvere za zvucnu pa da se zezas sa tim.

Hvala na odgovoru. Resio sam ga nekako. 2 puta sam instalirao riltekov drajver sa msi-jevog sajta i tek iz drugi put se nesto promenilo, medjutim nemoze se kao na gigabajtovoj ploci svim konektorima proizvoljno dodeliti namena (speaker out, line in, mic in) vec samo dva mogu biti obelezeni za audio izlaz. To je sto se back panela tice, ali zato sam iskoristio konektor sa front panela na kome cu da kacim slusalice. Bas sam se zacudio jer je i stara ploca bila bazirana na riltekovom audi cipu sa mnogo vecim mogucnostima od ove znatno novije. Novi drajveri su samo vizuelno lepsi-nasminkani a od opcija prakticno samo ono osnovno. Samo da napomenem da ne bude zabune, rec je o stereo zvuku koji sam hteo da imam na vise izlaza, a sto se tice sistema 5.1 ili 7.1 to nisam ni probao ali verujem da tu nema problema sa podesavanjem. :)

ako ti tolilko bas treba, probaj na netu da nadjes kako se mapira neki izlaz. ja sam morao na lt da iskoristim mikrofon kao out posto je kabel bio naglo iscupan (klinac sredio) i otisao mi izlaz za prednje zvucnike). sve radi ok

napravio sam nekako, moze da prodje i ova solucija koju sam naveo u mom prethodnom postu. :)

ako ti tolilko bas treba, probaj na netu da nadjes kako se mapira neki izlaz. ja sam morao na lt da iskoristim mikrofon kao out posto je kabel bio naglo iscupan (klinac sredio) i otisao mi izlaz za prednje zvucnike). sve radi ok

moram reci da je interesantna ta tvoja ideja sa mapiranjem izlaza, medjutim nisam nasao nista na netu sto bi mi koristilo, mozda kad bih naleteo na neki alternativni drajver za riltek, to bi bila prava stvar!

po ovom uputstvu sam ja radio

Kod:
http://www.reaper-x.com/2012/02/13/how-to-remap-retasking-realtek-onboard-jacks-ports/

ako i nema istih tih unosa u reg..poigraj se sa ostalima, mora da proradi

obavezno backup prvo, ako zeznes da mozes da vratis..zaboravio da napomenem :D

Vrh Dno