Šta je novo?

Problem sa zvukom na mini liniji-PC

ikonoklast

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.05.2006
Poena
510
U pitanju je Aiwa XR-EM51. Povezana je na integrisanu zvucnu na PC-u.
Problem je sto radi samo jedan zvucnik:mad: . A i taj jedan kad radi, kada je ukljucujem moram da je cimam levo-desno dok ne "ubodem" polozaj na kome ce zvucnik da se cuje. U suprotnom, zvuka uopste nema, a ponekad se desava da se u toku samom slusanja cuje pucketanje i dolazi do prekidanja pesme na trenutke ili zvuk jednostavno nestane. Isto to vazi i za igre i filmove.
U cemu je stvar? Mozda su u pitanju kablovi od zvucne do linije. Aj da cujem vase misljenje :)

Poslednja izmena:
Pa ako pomerash sam zvuchnik, onda ti je sigurno u tom kablu...

Moj savet:
1. probaj drugi kabl od kompa do linije, npr od komsije i vidi rade li ti oba zvuchnika
2. uzmi obichnu 1.5v bateriju, i spoji krajeve kabla onog zvuchnika koji ti ne radi na razlichite polove. Ako zvuchnik radi, cuce se PUC! tiho, ne brini se
3. zameni mesto chinchevima na liniji, samo okreni levi kanal na desni, desni na levi...pa vidi koji ti od zvuchnika radi...time ces utvrditi da li je prs`o kabl od kompa do linije, ili linije do zvuchnika
4. Pusti radio na liniji, pa vidi rade li oba i shta radi ;) Najverovatnije su kablovi, mozda su ti loshi konektori, a mozda je neshto u samoj njoj...pricham ti za onaj zvuchnik koji radi tu i tamo...

proveri pa javi :)

Pa ako pomerash sam zvuchnik, onda ti je sigurno u tom kablu...

Pomeram samu liniju, ne zvucnik :) i ne radi

2. uzmi obichnu 1.5v bateriju, i spoji krajeve kabla onog zvuchnika koji ti ne radi na razlichite polove. Ako zvuchnik radi, cuce se PUC! tiho, ne brini se

Probao, culo se puc. Onda je verovatno do kablova od linije do zvucne ?

3. zameni mesto chinchevima na liniji, samo okreni levi kanal na desni, desni na levi...pa vidi koji ti od zvuchnika radi...time ces utvrditi da li je prs`o kabl od kompa do linije, ili linije do zvuchnika

Probano, ne radi

4. Pusti radio na liniji, pa vidi rade li oba i shta radi ;)

Probao sam i radio i Audio CD-ove, ista stvar kao i na PC-u - nece da moze :)
Izgleda da cu morati sutra do 4Audia po kablove neke kvalitetnije :D

Sad sam cackao i sa konektorima od zvucnika sto idu u liniju, u pitanju su ogoljeni, bakarni i izgleda da je do njih, jer kad pokusam da ih namestim kako treba sa "zabicama", zvuk nestaje i pojavljuje se da tako kazem. E sad, kako njih da zamenim (ako je do njih) kad idu direktno u zvucnike ?

Poslednja izmena:
ok, znachi iskljuchili smo potpuno varijantu kabla od kompa do linije, on je ok...
Zvuchnici su takodje ispravni...ako se isto deshava i kad pustish radio, dakle neshto u njoj samoj nije u redu...

Najbezbolnije moguce je da ti se neshto otkachilo na konektorima za spajanje zvuchnika u liniju...pogledaj dobro da li shtrche neke zice, da li se dodiruju + i -, otvori, pogledaj da se neshto nije otkachilo, menjaj zvuchnike, kachi onaj koji ti uopshte ne radi na taj izlaz koji radi tu i tamo...krenesh metodom eliminacije jednog po jednog problema, pa nek` ti je bog u pomoci, ja se nadam da neshto nije sprzeno :)

Nazad
Vrh Dno