Šta je novo?

Problem sa zvukom i DPC Latency Checker

B@K@

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Legion Y540-15IRH
Mobilni telefon
Samsung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, društvo! Ne znam da li je ovo pravo mesto da izložim svoj problem, možda negde već sličnog nečega i ima, ali search mi nije urodio plodom, a vi ako znate bolje, uputite me.
Da pređem na problematiku - koristim MSI H61MA-E35 matičnu ploču i njen integrisan zvuk (i video, tj. preko procesora G530) i Win 7, a zvučnici su mi Microlab F330. Do pre par dana nije bivalo problema, ili barem ja nisam uočavao (tj. možda neki izdvojen eksces), a onda je počelo da se dešava sledeće - prilikom slušanja muzike preko WinAmp-a ili sa neta, ili gledanja videa (YouTube i ostalo), ali i filmova sam primetio povremena, ne baš tako retka "zabadanja" tj. iznenadno krčanje i pucketanje, nešto kao trenutno kočenje kompjutera.
To se meri trenucima i onda sve nastavi normalno. Nekad je učestalije, nekad ne toliko, nekad mi se učini kao i slika da se zamrzne tom prilikom, ali to već nisam siguran. Odmah mi je palo na pamet da je problem sa drajverima, instalirao sam nove audio, evo upravo skidam i video, a usput sam tražio na netu.
Naleteh i na ovu stranicu, i pokušavajući tako neke stvari, skinuh i gore navedeni program - DPC Latency Checker. I eto "prosvetljenja". Neki problem definitivno postoji, disable/enable-ovao sam redom jednu po jednu komponentu u device manager-u koju sam smeo da probam, dakle sve van Computer, Disk Drives, Display, Ide ATA/ATAPI controllers, Keybord, Mice and other pointing devices, Processors i System devices. I ništa, promene nema.
Ima li neko iskustva sa ovime, neku opasku ili kakav koristan savet?
Bio bih zahvalan, da ne pristupam format/reinstalu, za šta nisam ni siguran da bi pomoglo...
:wave:

...probaj sa asio 4 all drajverima,podesi u njima latenciju i vrlo moguce da ces resiti problem

Misliš da njima zamenim zvanične drajvere za integrisanu zvučnu?
Inače, mali dodatak, u odnosu na ono veče, situacija je par dana postala promenjivo bolja, tj. zabadanja i problemi sa zvukom su se proredili, a DPC pokazuje da su vrednosti uglavnom u granicama normale, sa povremenim izletima preko 1000ms, u žuto, a samo ponekad i duboko u crveno. Dok, npr. evo sad gledam, i ista je situacija kao u trenutku otvaranja teme. Ništa mi nije jasno...

Ne verujem da tvoj problem ima veze sa latencijama.

U tome je i stvar, ni ja ne verujem. Tu je ili neki konflikt međ' hardverom, drajverima, ili može li biti čisto softverske prirode? Šta veruješ?:)

Povezao sam monitor LG IPS234V-PN sa racunarom preko HDMI kabla. Posto ovaj monitor nema zvucnike,morao sam obicne zvucnike da povezem sa racunarom sa onim obicnim audio kablom. Sad kad god ukljucim racunar ili restartujem,nema zvuka u zvucnicima,sve dok ne iskljucim zvucnike iz racunara i ponovo ih prikljucim,tek se tad pojavi zvuk, kako to da ispravim? Pre sam imao CRT monitor i nikakvih problema nije bilo

@
B@K@

Ja tipujem na Asus ;)
To jesti na Asus software.

Imao sam slican problem sa latencijama, danima sam sve pokusavao i proveravao... dok nisam video da Asus AI software pravi problem i iskljucio ga u servisima. Sada mi latencije ne idu preko 500 a pre su isle i do 16000

Vrh Dno