Šta je novo?

Problem sa XP operativnim sistemom

Kristijan

Slavan
Učlanjen(a)
03.05.2008
Poena
309
Imam jedan problem koji me toliko nervira da sam dosta puta pokusao da kompjuter bacim.:mad::mad::wall::wall::smash:Zelim da znam kako da reinstaliram i instaliram windows XP.Kad god pokusam uvek nesto pokvarim pa majstor dodje i odnese kompjuter a ja jadan ne znam sta cu.:exploder::exploder::(:(Pa vas zato molim za pomoc. :crash:

E vako :D
Treba ti instalacioni CD od XP SP2 i Virtual PC ili slican program. Ja licno koristim Virtual PC jer samo njega imam. Instaliras program Virtual PC (valjda ti je iz naziva programa jasno sta on radi) kreiras virtualnu masinu i na nju instaliras XP. Ako nesto zeznes lako mozes da napravis novu virtualnu masinu a i sto je najbolje neces zeznuti svoj win na kompu.

Da, ali uvek kada pokusam da reinstaliram windows instaliram ga pa imam dva operativna sistema.Hocu samo jedan, zelim da ga reinstaliram a ne da instaliram jos jedan.

Pa formatiras particiju na kojoj je windows. Boot-ujes cd sa XP i kad odaberes particiju na kojoj ces da instaliras win kad te instalacija upozori da vec ima win na toj particiji ti samo nastavis dalje. Doces do dijela instalacije u kom pise da li zelis da ostavis particiju kakva jeste ili da je formatiras ti uzmes quick format i to je to. Win ce da se instalira na cistu particiju. Samo ne znam kako uspijevas da napravis dva XP.

Nazad
Vrh Dno