Šta je novo?

Problem sa XP-om!!

mickotomic

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2008
Poena
309
Danas mi drugar donese neki komp hoce da mu uradim sistem... I ja normalno uzmem cd i krenem... Medjutim vidim ja da nesto skroz sporo sve tece, formatira hard od 80 GB (particija 40 GB) pola sata, kopira fajlove sa cd-a 15 min... I kad se zavrsi taj prvi dio instalacije, treba da pocne drugi koji vec ima bolje graficko okruzenje (valjda znate na sta mislim, kad se vec butuje sa harda a ne sa cd-a) izbaci mi neku gresku, plav ekran pise nesto svasta...

Ako neko ima na umu sta bi moglo da se uradi, nek pomaze!!!
Hvala!! 🙂

Svašta može da se uradi, baš zapravo. 😉

Deluje mi da je ovo momenat kada još uvek možeš da se efikasno i elegantno izvučeš, jednostavnom rečenicom ''Ovde je tebi nešto neispravno, pa ne bi bilo loše da se odnese u servis jer ja nemam delova sa kojima bih testirao i utvrdio mogući kvar.''

No, ako su ti želje i cilj drugačiji te želiš zabavu te vrste ,) molim lepo, ajde da počnemo.

Sumnjive komponente su:
1. Memorija,
2. HDD,
3. ODD,
4. Mainboard,
5. Napajanje.

Kao što si primetio, ne sumnja se jedino na kućište i periferije.

Za početak bi bilo zgodno da zameniš memoriju, sa nekom za koju znaš da je sigurno ispravna, te da ponoviš pokušaj instalacije.

A nebi bilo lose da napises sta pise na tom plavom ekranu. Ako je to BSOD, onda napisi samo "razlog" pada win-a, ili bolje receno, neuspeha podizanja 🙂. To je ono ispod prvog pasusa, i ima ovakav format:
DRIVER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL
BAD_POOL_HEADER
i slicno. Mozes i da uslikas pa okacis sliku na forum. I napisi koja je konfa, ako znas :S:

Pozz 🙂

Poslednja izmena:
Ljudi hvala na pomoci, ali komp je zavrsio drugi dan na servisu i ustanovili su da HDD nije bio dobar... 🙂))

Odlična odluka.
Ne treba u Moravu po svaku cenu 😉

Dobro je što si javio šta je u pitanju, skroz pohvalno.

Preporuka.
Pošto se nalaziš na ovom forumu možda ne bi bilo loše da sedneš u trenucima dokolice te da pročitaš kako si ti mogao da utvrdiš takav neki kvar, kada je HDD u pitanju. Isto možeš pronaći i za memoriju, matičnu ploču, napajanje i sl.

Nazad
Vrh Dno