Šta je novo?

Problem sa xp-om posle (re)instalacije

Učlanjen(a)
19.02.2008
Poena
309
imam sp pro 32bit i procesor 64bit i ovako
kad instaliram sve normalno ide i zavsim instalaciju onda kad radim u my computer izbacuje mi error, pritisnem ok i onda se restartuje explorer.exe tj gubi se my comp i taskbar ima jos problema kad se setim napisacu

ovo se desava samo ponekad instalirao sam windows milion puta i ovo mi se desava samo ponekad i na desktopu i na laptopu.
zbog cega mi se ovo desava

Mozda je neispravan disk sa kog si instalirao Windowse, predpostavljam da si sa istog diska instalirao i desktop i laptop

imam jedan originalni xp pro sp2,imam jedan sto sam dobio sp2,i jedan koji sam ja pravio za boot sp3
ovako:
na originalnom se ne desava svaki put ali se desava
na onom sto sam dobio sto sam najvise koristio isto se desava ponekad
na onom sto sam napravio i sp3 samo sam jednom instalirao i ne valja

defragmentuj diskove, najcesce se zbog toga desava. Dakle defragment, virus scan sa nekoliko AV programa i onda obirisi taj win sto si instalirao i rokni ga ponovo trebalo bi da radi ko sat ;)

ja formatiram hard disk svaki put pre instalacije windowsa i to idem na onaj sporiji format ne znam da li ima razlike kad to uradim pa formatiram

A ponovo install,ionako ti je sveza instalacioja,tako da neces imati mnogo toga da izgubis..

A da uradis chkdsk /f /r pa da vidis sta ce se desiti jer mozda imas bad sector na hdd.

ne mora, pri formatiranju se to vec odradi i ako ih ima obeleze se. Ako mislis da cisto vidi da li ih ima onda ok. Ako je zabo par nezgodnih pri pocetku diska onda je sve jasno.

@pro computer pa:

onda ti jos jedino ostaje da iskeniras raznoraznim AV programima. Ako nije ni to onda je nesto do software-a, ili sama win instalacija ili nesto od aplikacija sto naknadno instaliras...

Nazad
Vrh Dno