Šta je novo?

Problem sa XORO HSD 402+ (čitanje diskova)

psihodel

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
805
Dotični plejer, kupljen pre nekoliko dana, se dosta čudno ponaša.
Verzija softvera je 4.1.52.3 CE
Neće da čita audio diskove. Neke uopšte (npr. Smartbuy), druge ponekada hoće, ponekada neće, neke starije Verbatim cd-ove trakođe neće da pročita, iako su potpuno ispravni.
Sa druge strane, svaki DVD koji sam do sada ubacio je pročitao bez problema, bez obzira na marku i sadržaj.
Da li se neko susreo sa sličnim problemom i ima li leka? Ili da ga nosim da ga zamene?

Ako je u garanciji menjaj. Imam isti player i nema nikakvih problema sa njim, cita sve zivo

ja imam 415 model, i pazi, jedino sta ga ponekad malo zabuni jeste verbatim dvd disk, ovi novi laznjaci sto su se pojavili, belo-sedefasti, a inace, nijedan drugi disk, sto audio, sto video, nije de desilo da ne iscita.....

Hvala na odgovorima...
Odneo sam plejer na reklamaciju prekjuče i tamo smo ga probali i uporedili sa izloženim koji je sve pročitao iz cuga. Zamenili su mi plejer bez problema i sada sve šljaka kako treba. Jedini disk sa kojim se namučio za sada je DVD sa 15-ak AVI fajlova u root direktorijumu (malo duže mu treba da to sve iščita).
Imam i još jedno pitanje. Da li je moguće priključiti 5.1 komplet zvučnika direktno na plejer ili se mora ići preko pojačala koje ima dekoder? Imam Creative Inspire T5400 komplet zvučnika, ali pošto su to zvučnici za računar, ne verujem da bi to funkcionisalo.

Moguce je, posto Xoro ima decoder. ;)

Hvala!!
Da li bi neko ko je ovako nešto već povezivao mogao da ostavi malo detaljnije informacije o tome (koji kablovi su potrebni...)?
Konkretno, u pitanju su Creative Inspire T5400 zvučnici (sateliti se povezuju činčevima na vufer, a vufer trostrukim kablom sa 3mm priključcima na zvučnu kartu). Da li takav sistem može da se poveže na dotični Xoro plejer, i kako? Xoro nazad ima 5.1 činč izlaze (6), stereo izlaz, koaksijalni i optički izlaz za zvuk.
Hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Jednostavno ti umesto tih kablova sa 3mm minijack-ovima trebaju kablovi sa 2x chinch konektorima sa te strane - povezujes ih na 5.1 analogni izlaz iz plejera.

@Delija

Hvala puno na odgovoru. Od nedelje ću da napravim takav kabl pa ću da isprobam kako šljaka.

Vrh Dno