Šta je novo?

Problem sa Xoro 415

mirzallica

Čuven
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
630
Ovako, moj drug ima ovaj player i rekao mi je da iz cista mira vise ne prepoznaje DVD-ove. Kada se ubaci dvd na ekranu ispise "ucitavanje" i zatim "nema diska". Ubacivao je audio cd-ove i njih cita, kao i DivX-ove narezane na CD, ali DVD (onaj od 200 dindzi) nece, kao ni DVD na kom su narezani DivX-ovi. Firmware na player-u je 4.1.46.4, i to ona "slovenacka" verzija sa "vecim titlovima". Sutra cu ici kod njega da mu ovu najnoviju zvanicnu verziju firmware-a pa cu videti kako se ponasa tad. Da li je neko imao slican problem? :crash:

Ja sam jedan zamenio posle samo jednog dana iz tog razloga...

Ovaj koji trenutno imam cita sve DivX-ove koje imam (i one stare par godina, narezane na noname diskovima) i sve DVD-e koje imam bez problema, osim par Verbatim-a koje mi je jedan lik narezao izgleda na 12X, iako su diskovi 8X. Stand-alone plejeri su malo osetljiviji na takve "budzologije" od kompjuterskih.

Ono sto je najjace od svega, samo 1 od njih nije hteo uopste da procita, a sa 3-4 komada je imao problema u smislu prepoznavanja od 30-40 sekundi, al' kad ih prepozna, posle je radilo sve perfektno.

E sad, uzeo ja malo da ga "drndam":) sa tim diskovima sa kojima je zezao u smislu paljenja i gasenja plejera sa diskom unutra i par eject-a, i "opravio" :d sam ga. Posle toga sve odlicno cita. Valjda se "razradio". :)

Delija je napisao(la):
Ja sam jedan zamenio posle samo jednog dana iz tog razloga...

Ovaj koji trenutno imam cita sve DivX-ove koje imam (i one stare par godina, narezane na noname diskovima) i sve DVD-e koje imam bez problema, osim par Verbatim-a koje mi je jedan lik narezao izgleda na 12X, iako su diskovi 8X. Stand-alone plejeri su malo osetljiviji na takve "budzologije" od kompjuterskih.

Ono sto je najjace od svega, samo 1 od njih nije hteo uopste da procita, a sa 3-4 komada je imao problema u smislu prepoznavanja od 30-40 sekundi, al' kad ih prepozna, posle je radilo sve perfektno.

E sad, uzeo ja malo da ga "drndam":) sa tim diskovima sa kojima je zezao u smislu paljenja i gasenja plejera sa diskom unutra i par eject-a, i "opravio" :d sam ga. Posle toga sve odlicno cita. Valjda se "razradio". :)

Vrlo je zanimljivo da player nece da procita bas ni jedan DVD, a ustanovio sam danas da nece ni CD-RW. Dok CD-R, bilo da je audio ili DivX cita sasvim normalno. Vidim da si iz NS, ali me interesuje kom servisu si se obratio i koliko im je bilo potrebno da ustanove da je player pokvaren i da mu sledi zamena? Meni je blizu Valjevo i na garanciji je naveden jedan servis za Xoro uredjaje, ja nazovem kad ono tip tamo nije nikad ni cuo za Xoro i pita me "sta ti je to?". Ja mu kazem: "Pa da li ste vi servis za Xoro uredjaje (DVD player-e), a on mi kaze "ma nemam ja pojma, mi samo potpisemo ugovor sa uvoznikom i servisiramo sve sto nam on baci pod noge". Ja mu se zahvalim i odlucim da vidim po BG servisima, ali mi se tamo niko nije javljao. Neverovatno! Ubacio sam danas hsd415v41521ce firmware, ali opet isto. Pre odnosenja Xoro-a u servis ja bih mu vratio stari firmware hsd415v41464, da ne bi oni tamo rekli, ma to si ti nesto cackao i sad to ne radi. Inace do juce, a to je nesto preko mesec dana koriscenja player je radio sasvim normalno, a onaj "slovenacki" firmware sam stavio odmah cim se pojavio i sve je radilo kako treba do sinoc. Jos jedno pitanje, da li oni u servisu mogu nekako da otkriju da li je firmware update-ovan ili nije? Pozdrav...

Pazario sam ga u Vrscu...ljudi su ga isprobali, videli da ne radi i doneli iz magacina drugi...

Elem, izgleda da postoji bas konkretan problem sa prepoznavanjem, posto su i oni diskovi sa kojima je imao problema sa prepoznavanjem kasnije radili perfektno.

Vrh Dno