Šta je novo?

problem sa X850xt pe

Perica_Barii

Čuven
Učlanjen(a)
04.06.2005
Poena
619
naime prilikom promene graficke (uzeh x1800xt ) planirah da ovaj stari fini primerak(x850xt pe ) prebacim na drugu masinu koju imam...kada prc..nastade problem..
elem evo o cemu se radi, prilikom instalacije sistema na drugoj masini sve je proteklo ok,ali po instalaciji drajvera za graf ona je pobenavila neke crte po ekranu i kvadratici se javljaju (ploca na drugoj masini je dfi lanparty ultra d a proc a64 3200+ venice ) ....graficka je bila ranije overklokirana i na staroj masini ,sve naravno bez podizanja napona samo dizanje takta i sve je radilo kul (7000 3dmark 2005 /1024*768/ )...naravno klokiranje je bilo sam na staroj masini i SAMO radi 3d markiranja,u igricama nije bilo potrebe fercerala je dobro.....na dfi-ju nije znaci prosla ni instalacija vec je odmah otisla u q***c sa vec gore pomenutim simptomima...
naravno palo je mucenje dva tri dana sa raznim kombinacijama..vracanjem na staru plocu sa potpisa i tu joj nema leka nece pa neece...probani i razni drajveri i ponovno instalisanje sistema ali nista.... takodje ni na dfi ploci prilikom stavljanja kartice nije bio dizan napon,tako da kontam da kartica nije sprzena ili tako nesto..
UNAPRED SAM ZAHVALAN SVAKOJ POMOCI I SAVETU... :crash:
ps.
znaci dok se ne instaliraju bilo kakvi drajveri za graf ( BILO KAKVI !!! )vec samo goli sistem nema problema,cim se instaliraju drajveri za graf nastaju problemi znaci crtice po ekranu itd...

Poslednja izmena:
Perica_Barii je napisao(la):
naime prilikom promene graficke (uzeh x1800xt ) planirah da ovaj stari fini primerak(x850xt pe ) prebacim na drugu masinu koju imam...kada prc..nastade problem..
elem evo o cemu se radi, prilikom instalacije sistema na drugoj masini sve je proteklo ok,ali po instalaciji drajvera za graf ona je pobenavila neke crte po ekranu i kvadratici se javljaju (ploca na drugoj masini je dfi lanparty ultra d a proc a64 3200+ venice ) ....graficka je bila ranije overklokirana i na staroj masini ,sve naravno bez podizanja napona samo dizanje takta i sve je radilo kul (7000 3dmark 2005 /1024*768/ )...naravno klokiranje je bilo sam na staroj masini i SAMO radi 3d markiranja,u igricama nije bilo potrebe fercerala je dobro.....na dfi-ju nije znaci prosla ni instalacija vec je odmah otisla u q***c sa vec gore pomenutim simptomima...
naravno palo je mucenje dva tri dana sa raznim kombinacijama..vracanjem na staru plocu sa potpisa i tu joj nema leka nece pa neece...probani i razni drajveri i ponovno instalisanje sistema ali nista.... takodje ni na dfi ploci prilikom stavljanja kartice nije bio dizan napon,tako da kontam da kartica nije sprzena ili tako nesto..
UNAPRED SAM ZAHVALAN SVAKOJ POMOCI I SAVETU... :crash:
ps.
znaci dok se ne instaliraju bilo kakvi drajveri za graf ( BILO KAKVI !!! )vec samo goli sistem nema problema,cim se instaliraju drajveri za graf nastaju problemi znaci crtice po ekranu itd...

Pazi, nema tu neke filozofije. Ili je hladan lem u pitanju koji je izgubio kontakt bash kada si je vadio ili si je prilikom prebacivanja ubio ESD-om.

Probaj da joj smanjis klokove. Ako problemi nestanu onda je kartica u pitanju. Mozes da probas da je podgrejes duvaljkom, ili je nosi kod nekoga ko to moze da ti odradi.

Eventualno probaj da je instaliras na nekoj trecoj masini.

Imam slican problem sa jednom grafichkom, dajte jos neke savete.
Mozda ce pitanje zvucati glupo, ali sta znaci ovo ESD?
Isto nije htela da radi posle instalacije bilo kakvih drajvera, ali evo sada kada sam je posle duzeg vremena probao nije htela bas nikakvu sliku da prikazuje, i sistem se sam restartuje u roku od 5 sekundi!

Poslednja izmena:
ESD-Electro Static Discharge ili u dumbass language, elektricitet iz ruku, odnosno tela koji je smrtonosan za vodove unutar čipova.

Genericki drajveri ili "goli" kako ih ti zoves ne iskoriscavaju karticu to the fullest. Kartica nije potpuno inicijalizovana i radi na leru zato se problemi ne manifestuju.

Ja sam esd naveo kao jednu od mogucnosti. Esd moze da izazove ostecenje umesto da skroz ubije karticu. Cak sta vise manje su sanse da karticu skroz ubijes od sansi da je ostetis.

Kao sto rekoh probaj je na nekoj trecoj masini. Ako se jave isti problemi onda ili servis ili kanta za djubre. Ili je koristi sa generickim drajverima ali onda od igara nema nista.

Ajde probaj Perica_Barrii da je odneses kod Cika Pere u servis(posto sam ja iz Krusevca), pa mi javi na pm da li je uspeo, da znam da li da je nosim u BG.

Probaj da je produvas kao onaj lik 6600 neku, njemu je proradila...
imas tread o tome...

Ја се баш не бих играо са продувавањем на 400 степени 😉

Боље да проба са Чика Пером

Nazad
Vrh Dno