Šta je novo?

Problem sa X-fi music

jbl

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2005
Poena
349
Radilo je sve super,dok nisam zbog GTA 4-ke morao da instaliram service pack 3 i updateujem neki microsoft live.Neznam sta je tacno uzrok ali mi se pojavilo iritirajuce krckanje u zvuku cim pojacham preko 60% :mad: Ima neko neki koristan predlog? :p

Ja načuh da novi driveri ispravljaju taj bug...probaj :)

Inace za ove nove drivere ... ko je kupio karticu sa naznakom da DD i DTS imaju samo u kombinaciji sa PDVD-om ... sledi mali tus ..

Not applicable for products that included a 3rd party software DVD player license in the package

:mad:

ja sam jedan od tih, a fora je samo sto tada kad sam trazio kombinaciju na njihovom sajtu uopste nije pisalo da je nuzno da imas PDVD ... sajt su posle promenili kada su na njihovom forumu digli frku ...

Da nije tog EAX-a koji fakat radi ... zamrzeo bih Creative i ne bi mi usao u kucu :S:

Poslednja izmena:
Razumem da si besan :), ali DD i DTS moze da ti dekodira Logi, a i uvek mozes da nabavis PowerDVD obaska. :)

Izgleda da nesto nije u redu sa karticom,reinstalirao sam win i stavio drajvere,kad ono ponovo isto! Sledi da je probam na drugom komp-u,pa ako i tamo to radi,nazad na garanciju...

Razumem da si besan :), ali DD i DTS moze da ti dekodira Logi, a i uvek mozes da nabavis PowerDVD obaska. :)

U pravu si ... mada pdvd je malo ogranicen oko reprodukcije i titlova ... a i neka gorcina stoji u grlu svaki put kad ga pokrenem :)

Tjorav :d

Prilozi

• drajveri care.png
    drajveri care.png
    126.8 KB · Pregleda: 109

Prilozi

• tjorav, a.PNG
    tjorav, a.PNG
    187.6 KB · Pregleda: 90
Care moras jos malo da overklokujes komp, spor je ovako, nije jos stigao do novih drajvera :p

Nice try, druze... ali ipak stativa :)

Drzi me na toj strani i samo loop-uje istu kada se klikne na ono "Agree"... nece da me pusti dalje.

Sad ja prob`o i sa firefoxom (3.05), i sa IE6 (winxp+sp2), bez problema dl. a preko bg.ac.yu mreze. Juce sam probao od kuce sa IE7 (xp+sp3), takodje nikakav prob.

Mozda neko setovanje firewall-a?

Poslednja izmena:
Ne konzumiram ja to... :)

E da, mozda - nekim ludim cudom - zbog toga sto je na ovoj masini "samo" SP1. Mozda... ma, ne tangiram se previse, Falcon mi je ostavio validan link, a ovde ce ionako da pada reinstall sistema :)

Inace za ove nove drivere ... ko je kupio karticu sa naznakom da DD i DTS imaju samo u kombinaciji sa PDVD-om ... sledi mali tus ..

:mad:

ja sam jedan od tih, a fora je samo sto tada kad sam trazio kombinaciju na njihovom sajtu uopste nije pisalo da je nuzno da imas PDVD ... sajt su posle promenili kada su na njihovom forumu digli frku ...

Da nije tog EAX-a koji fakat radi ... zamrzeo bih Creative i ne bi mi usao u kucu :S:

Ovo znači da DD i DTS u Visti rade samo u PDVD?

Moja XtremeMusic ima DD i DTS dekodere po defaultu, nevezano za OS i da li je instaliran PDVD, znam da ih vkozomar nije imao sa svojom Elite Pro.

@ rzeljko

radi DD i DTS i u Visti i u Xp ali moras da ih " napravis " tj da uzmes drivere od " kawakamija " ... :)

Nego je " bar pomeni " neverovatno da karta koja kosta 80 eura ima dekodere a karta koja kosta 300 eura nema te iste dekodere ...

Sta li su hteli sa takvom opcijom nije mi jasno :S:

p.s. ono sto sam ja siguran je da je zvuk koji slusaju vlasnici music kartice srazmerno losiji u odnosu na elite ;) :d

Poslednja izmena:
Samo se ti teši :d

Hehe, XtremeMusic, Platinum i sl imaju hardwerski decoder za DD&DTS koji sa zadnjih nekoliko drivera radi na svim Win platformama. Inace, razlike izmedju Elite Pro i drugih modela ima na papiru dok je to u praksi neprimetno, sta garantujem. @vkozmar Nije zlato sve sto sija ;)

Znao sam da ce reagovati :d

@ vladavina

pazi .. razlika nije samo kozmeticke prirode ... Elite ima najbolji cip u seriji tj da dokumentujem

For chip lovers amongst you, the converters on the Xtreme Music appears to be using a single Cirrus Logic CS4382 chip to deliver the eight channel audio with the Elite Pro using four stereo CS4398 chips.

http://www.anandtech.com/multimedia/showdoc.aspx?i=2518&p=1

;) so ... da se ne lazemo ... trtex je trtex :d

Poslednja izmena:
Jedino što vredi na toj Elite Pro je to VCR-like pojačalo za slušalice :d ali pitanje je da li vredi 220e kolika je razlika između Elite Pro i XtremeMusic? ,)

PS. Da se ne lažemo, Z-5500 nisu hifi zvučnici niti će se razlika između jednog i 4 chipa na kartici moći čuti na ovim zvučnicima. Po meni je mnogo veći nedostatak DD i DTS dekodera, ali to je greška Creative-a pošto se do te informacije dolazi tek nakon kupovine...

Poslednja izmena:
Inace, samo da javim - sad sve radi normalno:)
I sajt, tj. ona download strana, normalno se prikazuju poslednji drajveri... ali i onaj *prakticno-direktan* link sto mi drug Sokolac ostavi, gde samo treba da se klikne na "Agree" i da krene download... radi sve :p

A naravno, ja nista nisam cackao... bice da je to nesto da njih bilo :d

A naravno, ja nista nisam cackao... bice da je to nesto da njih bilo :d

Bice da je do toga sto si u medjuvremenu bio u teretani :d

A ja ne mogu da shvatim da Creative ne moze da napravi ljudski sajt.Isto sam za druga pre trazio drajvere doduse za stari live i tek posle n-tog pokusaja gde n tezi velikom broju sam uspeo da normalno otvorim stranicu sa drajverima.

Poslednja izmena:
Bice da je do toga sto si u medjuvremenu bio u teretani :d
Neeee, tamo nisam bio jos od letos :D
A ja ne mogu da shvatim da Creative ne moze da napravi ljudski sajt.Isto sam za druga pre trazio drajvere doduse za stari live i tek posle n-tog pokusaja gde n tezi velikom broju sam uspeo da normalno otvorim stranicu sa drajverima.
Cuti, sad je jos i dobro... secam se perioda kada je upravo Live! bio aktuelan, ono nista nisi mogao da nadjes, drajveri su bili na sajtu - a kao da ih nigde nema, jedva su se ljudi snalazili po tim stranama.

P.S. "Ljudski sajt"... ASUS-ov oficijalni, download sekcija... sta god da skidas odande, vuce se kao raga, krene sa 40KB/s, pa padne na 20, 15, pa ode na 3-4-5 kila, puca download... horor! :mad:
Vec tri dana skidam AI Suite od 15 mega...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno