Šta je novo?

Problem sa word dokumentom i regionalnim setovanjem tastatur

Black Rocko

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2000
Poena
604
Elem, dobio sam neki dokument pisan u Word-u, u kojem su koriscene sve moguce i nemoguce tastature (reg. setovanja):
English(U.S.)
Slovenian
Serbian(latin)
Serbian(Cyrilic)
A pitanje je, kako da ceo tekst prebacim na Slovenian ili English? Da li postoji neki programcic koji to radi?

Pozdrav,

B.R.

mislim da moras manuelno raditi...

Detalji

Razjasni malo sta zelis ustvari.
Dakle, da li zelis da promenis kodne rasporede tako da bude samo jedan u tekstu - a da cirilicu prevedes u latinicu (pretpostavljam da obrnuto ne bi, zbog engleskog) ili da samo dodelis tekstu jezik odgovarajuci ili nesto trece, pa cemo da resavamo...

Bice, da je ovo prvo presudno ;)
Salu na stranu, odmah si ubo pravu stvar. Daklem, zelim da promenim kodne rasporede tako da bude samo jedan u tekstu, i da cirilicu prevedem u latinicu.
Ajde da vidimo kako to radi?

Pozdrav,

B.R.

Makro by Vracko modified by Minja

Ja to resavam makroom
-vidi subject-
koji sam ko zna gde pokupio.
U ovoj prici bitno je ono "modified by Minja", jer, koliko se ja secam razlike izmedju originalnog Vrackovog makroa i ovog, modifikovanog, u ovom imas mogucnost da ti se menja samo highlightovan tekst, pa cak i selektovan.
Ovo znaci da mozes peske da highlihtujes samo delove teksta koje zelis da prebacis ili (u Office Xp) da selektujes npr. sav tekst napisan odredjenim fontom ili u odredjenom jeziku (ako je setovana opcija Tools-->Languages-->Set language.
Inace makro fino radi
(zvucim kao da sam iz marketinga firme koja je napravila taj makro, ali ja ga stvarno koristim vec par godina bez ijednog problema)
elem makro fino radi, odnosno ne brlja cak i kada radi na celom tekstu, dakle ako kazes npr. cirilica u latinicu na celom tekstu, on ce ostaviti latinicu kakva je bila i tome slicno.
Buduci da makro zipovan ima svega oko 45k saljem ga na forum.

Napomena oko instalacije - u Office 2000 i Office Xp mora se pre instalacije ukinuti security u meniju Tools-->Makro, odnosno bar smanjiti privremeno na Medium pa kada otvaras dokument odgovoriti sa "enable macro" da bi se makroi korektno instalirali. Nakon instalacije makroa, security se moze vratiti na "High", s tim da se Word mora restartovati i kada se smanji security - pre instalacije i kada se ponovo poveca - odnosno posle instalacije.
Za sva druga pitanja u vezi sa ovim tu sam.

Re: Makro by Vracko modified by Minja

Sta reci ... !
Hvala :)

Pozdrav,

B.R.

Nazad
Vrh Dno