Šta je novo?

problem sa Wlan na Toshiba L300 PSLBGE

gigidel

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2008
Poena
304
poz imam jedan problem koji me izludjuje a on je sledeci:
kad se dize sistem jako sporo mu treba dok se ne pojavi dole u desnom uglu ikonice za wireles i network adapter, naravno nemogu nista da radim dok se one ne pojave a treba im jedno 2-3 min, probao nov sistem, flash bios, najnovije drajvere, ne vredi, cim izbrisem drajvere za wireles ili je disable radi ko zmaj, znaci wireles drajveri nesto ili sta vec pojma nemam, u cemu je fazon razbicu ga :)
poz:wall:

da li si probao da ručno setujes iPv4 parametre? često zbog "auto" - DHPC podešavanja to zna dugo da traje

probao i nista......imao sam takav jedan sl problem i resio sam ga sa drugim drajverima ali owaj sad nema sanse probao sam 3 vrste drajvera i nece, mislio sam mozda ima neka caka smori owo dizanje 2-3 min!
thanks for reply!

a jel si siguran da je to do WLan kartice? da nije neki program koji koristi internet pa smara celu mašinu? da probaš "selective boot"?

nije nov sistem je prazno nema nista samo driver install kako disable wireles karticu tako dize ko zmaj nema cekanja i odmah se pojavi i konica za lan onako treba 2-3 min da se pojave ikonica za wlan i lan onda sam probao da disable lan karticu ne vredi isto samo kad wlan disable onda dize ko metak ne kontam...... budala lap top :) imao sam takav probelm ali jako davno na desktop racunari bila je ubodena u pci wireles kartica i isto tako 2-3 min i onda se pojavi kako izvadis karticu wlan radi ok i to sam bio resio origigi drajverima koji su dosli uz karticu dobro se secam owde sam probao 3 vrste i nece a naravno uz toshiba lap top nema drajvera origigi
poz

Pa ako sa iskljucenim wlan-om radi 100% a sa ukljucenim nece onda je problem ili pokvarena wlan kartica ili losi driveri.Meni ovo deluje kao losi driveri.Moguce da si zeznuo kod skidanja drivera da nisi skinuo za dobru karticu.Npr za 1 model laptopa ima atheros , broadcom , intel i....Moze cak i da ti pokaze da je driver dobar a da nemas wifi.To mi se desilo 100 puta.I onda ili wifi ne radi ili izlecu BSOD i slicna sr...Zato treba da skines ultimate everest i da dobro procitas model laptopa i da tamo u PCI devices nadjes koja je kartica tj koji je cip i da tako nadjes.Ili ako ti je sve ovo smor kupi neku normalnu karticu pa zameni.Kosta 500 din polovna , ja kupio za mog dell-a i nasla 7-ca odma drivere i fercera 100%.Moguce i da ti ne radi uopste kartica.U svakom slucaju ja bi probao ovo sto sam ti rekao a ako ne ide odes kupis za 500 kinti drugu karticu i spasis sebe muke :)

Vrh Dno