Šta je novo?

Problem sa wireless konekcijom xp

Byjo

Cenjen
Učlanjen(a)
02.12.2013
Poena
151
Pozdrav svima. Problem je u tome sto kada otkucam sifru za konekciju, on se konektuje ali nemam pristup internetu. Kada odem da proverim podesavanja, nije ista sifra u postavci wireless konekcije... Ima li leka? Svaka sugestija dobrodosla...

Pokusaj ili bolje da postavis pitanje ili na neki nacin , mozda da okacis sliku? neki printscreen .. I kazi nesto vise koristim tu verizuju imam tu karticu , izbaci mi neki error nesto? Ovako smatram da niko ne moze da ti pomogne. Pozdrav

Mozda provajder dozvoljava konekciju sa svakom sifrom, a internet samo sa pravom.

Lose sam postavio pitanje. Problem je na dva loptopa. U kaficu na konekciji za bezicni trazi sifru. Otkucam sifru, tacnu, krene konektovanje, potraga za ip adresom i konekcija na kraju. Na oko sve kako treba. Ali, kad krene da ucitava stranicu vrti do iznemoglosti, i na kraju se pojavi "server not found". Kada se ode na podesavanje mreza i njihov redosled pri kacenju na mreze, u postavci tog naloga ili kako vec, stoji pogresna sifra. Pokusavao sam da je promenim ali svaki put kada potvrdim i izadjem iz tog prozora ona se vraca na neko default stanje. Na oko racunar izgleda kao konektovan, ali pretrazivac opet izbacuje gresku kao da nije dostupna veza. Pokusavao sam par puta da ponovo menjam nalog, brisem, ali ostaje sve isto. A problem je samo sa ta dva. ostali svi rade, i tableti i telefoni, sve... P ako je neko imao istu situaciju ili ako neko zna nesto sto bi pomoglo, ja sam unapred zahvalan...
DA jos dodam, menjao sam i enkripcije i sve ali problem ostaje isti. Jedan je Acer Aspire One a drugi je Dell lai na znam model... Rade kad je wireless bez lozinke i sve.

Poslednja izmena:
Imas najverovatnije XP bez SP3, a on je u "problemu" sa naprednim wireless zastitama...
pozz

Mislim da je XP SP3.. Par puta instaliran i sve radilo bez problema... A zaboravio sam da napomenem da je taj Aspire stigao iz Svajcarske sa nemackim xp i imao isti problem kad je pokusavao da se konektuje... Da li postoji neka zakrpa?

Udji u taj wireless router i stavi mu fixno neki kanal od 1-10 i posle restarta, probaj onda...
U lap-top-u, udji u napredna podesavanja adaptera i izbrisi tu konekciju, iz predefinisanih i onda probaj...
pozz

Nazad
Vrh Dno