Šta je novo?

Problem sa wireless karticom na HP Notebook za XP

gigidel

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2008
Poena
304
pozzzz, imam problema sa novijim hp laptopovima kada se instaliraju drajveri za wireless u device manager sve lepo prepozna ali nema sanse da se nakacim na net, probao sam i preko device managera da ubacim drajvere i wireless assistent i nema sanse da proradi, da nije mozda da mora vista da se install, posto sve ostale komponente rade OK! jel zna mozda neko za neku caku ili tome slicno:wall:

Proveri na HP sajtu da li tvoj model uopste ima podrsku za XP. Ako nema, Everest u sake, pronadji koji wireless chip i cackaj google za driver.
Inace, velika vecina novih modela notebook-ova dolazi bez podrske proizvodjaca za XP, jer je i Microsoft prekinuo zvanicnu podrsku za XP.

ima podrsku, ja kliknem za xp professional i tamo su svi drajveri za xp ali samo wireless nece da radi, sve ostalo je okej u pitanju je compaq 615 lap top, hvala u svakom slucaju mora da se cackaju drajveri ili ce vista da se install

Prvo jedno pitanje
Da li si pri instalaciji izabrao region Serbia and Montenegro
Ako jesi pod XP-om nece da radi Wireless
Resenje je sledece
Deinstaliraj drajvere
Prebaci na United States
Restartuj Windows
Instaliraj drajvere ito je to
Ako to nepomogne ma da obicno pomogne onda moras odraditi instalaciju od 0.
Ali ni slucajno Serbia and Montenegro
Druga stvar ako nece ni tada da se kaci na wireless onda prebaci sa klijenta od kartice obicno Broadcom ili Intel na windows-ov klijent za Wireless

E, imao sam isti problem. Samo ne mora da se reinstalira drajver kao sto kaze kepa, nego mozes sve da sredis u device manager, ides na drajver za wireless i tamo u nekim podesavanjima nadjes za koji region je podesena. IZaberes UK a moze i bilo koja zemlja, samo pogledaj koji su ti kanali dostupni za tu zemlju. Ja sam izabrao UK. Inace, prije sam jednom reinstalirao sistem zbog toga problema, i sad kad mi se ponovio procesljao sam cio racunar dok nisam nasao rjesenje. Kod mene je HP6715b i podesavanja se nalaze
Control panel->system->hardware->device manager->network adapters
i tu izaberes adapter za wireless i na njemu kliknes desni klik i izaberes properties a zatim precesljas to da nadjes mjesto gdje mozes da promjenis zemlju
Ne mogu sada da pristupim mojoj mreznoj posto ne mogu da ukljucim, nesto mi se pokvario senzor sto se pali mrezna kartica, tako da ti u ovom trenutku ne mogu vise pomoci. U svakom slucaju reinstalacija moze da ne pomogne, posto kod mene nije prilikom instalacije bilo izbora zemlje. Pokusaj gore opisano, kod mene je upalilo.

P.S.
Okaci na forum kad rjesis problem kako si to uradio...

Poslednja izmena:
Na nekim drajverima moze na nekim ne da se pomeni.
Ali ovaj nacin resava problem na svim zavisi da li su English ili International driver
Pa je meni ovako najlakse da resim da se ne razmisljam, ma da na jednom modelu je pomogla samo reinstalacija sistema ali se nisam mnogo udubljivao zasto se to tako desilo.
Ali je bitno da nacin postoji :smoke:

Na nekim drajverima moze na nekim ne da se pomeni.
Ali ovaj nacin resava problem na svim zavisi da li su English ili International driver
Pa je meni ovako najlakse da resim da se ne razmisljam, ma da na jednom modelu je pomogla samo reinstalacija sistema ali se nisam mnogo udubljivao zasto se to tako desilo.
Ali je bitno da nacin postoji :smoke:

ejjjj, neverovatno sta mi se desilo, pre jedno tri dana sam imao taj 615 i nema sanse da ga namestim i win ponovo nije pomagalo, i na kraju sam stavio vistu i sve je radilo ok, medjutim evo danas sam procitao to sto ste odgovorili i bas sam imao isti takav 615 lap top i reko sad cu da to probam i ja install win i prvo sto sam uradio je da sam install drajvere za wlan i radi, nista nisam podesavao, nemam pojma u cemu je fazon, ali sad radi, hvala u svakom slucaju, poz:banana:

Vrh Dno