Šta je novo?

Problem sa wirelesom

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Kao sto naslov kaze imam problem sa wirelessom. Naime, koristim usluge wireless provajdera u SM, i problem je sledeci. Nalazim se na 50m vazdusnom linijom od AP-a io sve do pre jedno nedelju danas sve je radilo perfektno, i onda se desilo nesto cudno. Posle ko zna koje noci provedene skidajuci preko eDonkeya, kad sam se probudio, seo sam da vidim kako napreduje DL. Posle nekih 5 minuta wireless konekcija je pukla, i odma posle 15sec konekcija je ponovo bila uspostavljena, ali sa jako slabim signalom (50%). Do tada je bila od 96-100%. Mislio sam da je nesto do kompa, resetovao ga, posle nedelju dana prvi put, i opet sve isto. Odlucio da formatiram i sve iz pocetka, kad ono opet isto. DL mi je naglo opao, tj malo skida, pa stane, pa posle 15minuta opet pocne da skida. Zalio sam se provajderu (prijatelju koji je gazda, i on takodje nezna u cemu je problem). Prvo sam mislio da je kartica u pitanju, pa je odnesem kod druga, instaliram lepo i net radi ko lud, a kod mene nece nikako. Danas sam uzeo novu karticu, imao sam onu iz Netixa za 2000din, a uzeos am od druga ASUS WL 138g i ubacio je, instalirao, kad ono signal i dalje ocajan, tj od 40-50%, a DL siba ko lud, tj nesilazi ispod 9kb (iako imam 64k). Da li je neko imao slicnih problema? Da li neko zna do cega je problem?

Sto se zalis ako je download dobar? Verovatno ti je ostecen kabl ili antena (ako ih koristis, vidim da si blizu AP-a), mozda ti je vlaga usla u kabl ili antenu? Probaj drugi kabl i antenu.

Isto se i meni desavalo par puta u poslednja 2 dana ,da signal jako opadne a da sve radi kako treba !!
Nakacen sam na Neobee AP u Rumi !!

SVa sreca pa nisam na NeoBee-u. Neznam kako tebi u radincima, ali mojim ortacima ovde iz SM net radi ocajno. Tako da uskoro i oni prelaze na inat.net. Ajde ako te ne mrzi, okreni antenu ka SM i probaj da uhvatis na osmom kanalu inat.net. Nadam se da imas net stumblera.

Da vatam taj signal i jaci mi je od neobee signala sa Sirmijuma, samo neznam kakav je to provajder taj inat.net ?
P.S:Sto se tice kod mene ide zasad ok vec par dana odkad sam se prikljucio, sa pretplatom 64K download mi je oko 8kbps .(samo da nije Dial-up 🙂 )
PS:Od prvog aprila Neobee vrsi reorganizaciju naloga tako da ce 128k kostati 1320din dok je to do sad bilo 64k!

Gazda ovog provajdera je moj prijatelj, a ISP je napravljen kao inat NeoBee-u i lopovima koji u njemu rade. Pazi situaciju. Hoce prijatelj da uvede wi-fi prek oneobee-a, i nabavimo mu AP, i dodju iz NeoBee-a i kazu sledece:"Nemoze internet da radi sa tim AP-om, moze sa ovim, i izvadi iz kutije Pheeneta". Ja donesem drugu istog tog, i opet dodju ovi iz NB-a i kazu kao taj vas AP nevalja 😀. Toliko o poslovanjau istih. Sto se ceni tice, mozemo i m ida spustimo cene, ali to ce se odraziti na kvalitet, tj 128k ces imato samo u odredjenim trenutcima.....ali o tome necu nista da pricam. Jednostavno znam da smo bolji od njih, tj kvalitetniji.

evo ti slika mog protoka u zadnih 24h. znaci imao sam konstantno 64k DL i 64k UL

Prilozi

• apc6-day1.webp
    apc6-day1.webp
    19.1 KB · Pregleda: 114
Ocigledno da taj AP na Sirmijumu ne valja dok se ljudi zale toiko,ali tu nemozemo nista!
Kazimi samo gde je je postavljen vas Ap posto ortak iz SM uzima Wireless za koji dan ,pa ako to vase radi kako treba preporucicu ga vama !

/Neo\: koja je svrha ovog threada ?

- neobee su lopovi ?
- inat je bolji od neobee-a ?
- ti imas super provajdera, ostale kradu provajderi lopovi ?
- ne radi ti nesto, pa ti ipak radi i sve je super ?

Poslednja izmena:
ja se izvinjavam zbog ovoga cemu je ovo otislo, ali sa kesicem sam presao na PM. tako da svrha ovog posta vise nepostoji, posto je problem resen. Bio je u kartici, sa promenom kartice sve je opet proradilo, a samo mi nije jasno sta moze da bude problem da kartica koja je radila odjednom neradi kako treba........

Desava se, ja imam 2 ap-a koji se tako ponasaju 🙁 verujem da dodje do slabljenja primo-predajnog dela i uredjaj pocne da brljavi. Lose je sto u nasim uslovima nije lako testirati sistem uredjaj-kabel-antena a cesto bilo koji deo moze da pravi probleme.

A da li znas na koji nacin se moze testirati wi-fi kartica?

Nazalost samo pomocu druge kartice i merenjem prijema/prenosa signala. 🙁

A kako da znam da li je odredjena kartica ispravna, tj da li radi onako kako bi trebalo. Posto meni neradi, a radila je. Sta je moglo da joj se desi da ona odjednom pocne da zayebava?

Nazad
Vrh Dno