Šta je novo?

Problem sa WinFast PVR2 i preporuka za TV capturing softver...

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
845
...a da nije DScaler :)

Prvi deo: PVR2 me stvarno izludjuje. Primetio sam da kad se snima program sa bilo kojim podesavanjima, slika snimljenog materijala je izduzena, a donji deo odsecen (~2-3 cm). Da li je ovo bag? Kartica je Leadtek Expert, PVR2 2.0.2.25. S PVR1 imam probleme sa zvukom, pisao sam vec.

Drugi deo: Koji program za snimanje TV sadrzaja preporucujete, da radi na Leadteku, a da nije DScaler (ne lezi mi bas)?

Imam istu karticu kao i ti, i ono sto sam primetio je da mi najbolje radi prva verzija pvr2 koju su izbacili za nasu karticu u maju ove godine, verzija 2.0.2.17. Ove novije mi baguju, a probao sam ih sve -uvek je sledio unistall stare verzije pa vracanje na staru.

p.s. Inace, nemam problema sa secenjem videa, pa probaj da nadjes ovu verziju pvr-a negde, nadam se da ce ti pomoci.

Poslednja izmena:
Posle celog dana isprobavanja svega i svacega (instalacija, reinstalacija, ciscenja registra, pvr1, pvr2,...), problem se naizgled resio sam od sebe. Snimanje preko PVR2 je normalno, jedino me smorlio sto kod pvr1 vise nema problema sa zvukom, ali ima sa slikom ako je deinstaliran pvr2 (?!). Nevazno, bitno je da je proradilo.

Cekaj, ti imas istovremeno instalirane i pvr1 i pvr2!?!? Nikad nisam probao to, ali mi ta kombinacija vristi "KONFLIKT"! Pre svega zbog toga sto svaki pvr instalira i svoj paket kodeka, pa kad ti snimis jedan, pa drugi, ode sve...

Meni kombinacija nije vrsila konflikt. Mogu oba da koristim (ne istovremeno, naravno), ali preko WFwizarda i daljinskog se pokrece iskljucivo dvojka, tako da se kec startuje samo "rucno". E, sad, prvo sam imao problem sa zvukom, kad se on sam od sebe otklonio, skinem PVR2 i imam problem sa slikom. Veselju nikad kraja... Ma, neka radi bar jedna kombinacija, previdecu sve mane PVR dvojke.

Nisi imao konflikt, a u jednom ti nije radio dobro zvuk, a u drugom slika:d

Kada budes bio dokon, probaj da ostavis samo jedan od njih, pvr2, na primer, a naravno prvo izbrisi i jedan i drugi, zatim ocisti registry, drajvere, pa sve od nule.

Sto se tice programa za snimanje tv-a, gde god sam gledao preporucivali su i hvalili dscaler, mada ga ja nisam probao.

p.s. Bezveze me interesuje sto uopste drzis obe verzije? Neki posebni razlog ili cisto onako?

pozz:wave:

Aj da objasnim:
Nisam imao konflikt u radu, u snimanju, u bilo cemu drugom, sem u zvuku, sto se opet resilo samo od sebe. A ni taj problem nije postojao na svim kanalima, ali na vecini. Clan Mastercula rece da postoji neka zakrpa koji to resava (nisam je nasao, a nije ni on), tako da je problem definitivno do PVR1.

Problem sa videom je nastao kad sam poslednji put deinstalirao PVR2, a ostavio keca (pre dva dana). Ovo nisam radio jednom: kad sam prvi put instalirao PVR2 misleci da ce prepisati prethodnu verziju (keca), dobio sam oba na sistemu. Nije bilo problema u radu. Pored svih nedostataka dvojke, zadrzao sam je misleci da cu se navici, medjutim, kec mi i dalje vise lezi. Onda sam posle nekog vremena deinstalirao PVR2, jer ga nisam koristio i sve je bilo OK do pojave problema sa zvukom. Opet sam instalirao PVR2 jer je radio kako treba. Deinstaliram keca. Posle nekog vremena se javi problem iz prvog posta, snimanje. Kombinujem sve i svasta i vidim da kec radi kako treba (tj. zvuk). "Super", pomislim ja, "cao, PVR2." Kako sam ga deinstalirao, slika na svakom kanalu na kecu poplavi na 80% povrsine, nesto sto se ranije nije dogadjalo. Vratim dvojku, reinstaliram keca, cistim registar, deisntaliram dvojku, stavim keca itd. itd, sve je i dalje isto. Trenutno koristim dvojku, keca sam sklonio. Zasad je ovde kraj.

Kao sto vidis, sad sam samo na PVR2, drajvere sam cistio, registar takodje. Sve ovo ne jednom, Jednostavno, problem se resio. Kako, zasto, sta je bio uzrok - nemam pojma. Znam samo da je poceo iznenada, kao i problem sa zvukom na PVR1. Gremlini, ko ce ga znati.

Za DScaler rekoh da mi ne lezi. Previse sirov i ne mnogo intuitivan.

Poslednja izmena:
Cuti, dobro je pa nisi razbio komp od muke:crash: :) Slicne j*bade sam imao i ja kada sam pokusavao da nateram pvr da radi u visti.

Vrh Dno