Šta je novo?

Problem sa Windozom 98 SE

• Začetnik teme Začetnik teme diab10
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Imam jedan (samo 🙂 problem sa windozom 98, stalno prijavljuje neke greske, formatirao instalirao opet, opet isto, pokusao 2000rku, prije instalacije prikazao plavi ekran (ne sjecam se poruke) i nije htio dalje da ide, a sada cesto prikazuje ovakvu error poruku:

WINAMP caused an invalid page fault in
module KERNEL32.DLL at 0167:bff9db61.
Registers:
EAX=c00301a8 CS=0167 EIP=bff9db61 EFLGS=00010206
EBX=02c8fe28 SS=016f ESP=02b8ff00 EBP=02b9019c
ECX=00000000 DS=016f ESI=00000000 FS=2e4f
EDX=bff76855 ES=016f EDI=bff79198 GS=0000
Bytes at CS:EIP:
53 8b 15 e4 9c fc bf 56 89 4d e4 57 89 4d dc 89
Stack dump:

Koji su mu ovo EAX, EBX.....fazoni, i ranije mi se to desavalo...posumnjao sam na memoriju, ali je prosla visesatni test dosovog memtesta....da nije ploca? nemam pojmeta...help :trust:

ah da i zaboravio sam da jos vise posandrca kad recimo upali S.M.A.R.T za HDD, a smirio se kada sam u biosu loadova "optimized settings" il tako nesto :wall:

Reci malo blize kada se to desava. Tacnije sta si uradio pa ti izbacuje tu poruku. Koja je konfiguracija?
Mozda je driver za graficku ...

Ja bih tipovao na drajvere za zvucnu. Narocito za Live! .
Reci malo opsirnije o kakvoj konfiguraciji je rec...

shta si menjao od drivera/firmwera u poslednje vreme?
BIOS, mozzda?:eyebrows:

napishi elemente konfe i verzije drivera koje koristish, pa da vidimo..

pozdrav

Evo ovako, trebalo mi je duze vremena, posto je racunar od komsije
Procesor Intel celeron 700 mhz, ploca je DTK PRM-95V4 Via chipset, hard disk je Seagate 30 gb, graficka Riva TnT Vanta 32, 128 rama DTK, zvucna yamaha 744 integrisana, modem Conexant 56k...
Siguran sam da se racunar tilta kada upalim S.M.A.R.T opciju za HDD u biosu, a prije nego sto buta vindozu kaze Starting Ontrack... i onda ucita kao neki software od HDD-a Seagate Dynamic Drive Overlay...zatim kaze press space za boot sa diskete...blablabla...takodje kada pokrenem dxdiag, racunar se utilta, (dx 9.0b, isto je radio i sa starijim verzijama), a kada racunar resetujem i ponovo pokrenem Dxdiag, prijavi da ima problem sa accesovanjem Direct3d-a...dakle graficka?..racunar se cesto tilta, prijavljuje gore pomenute greske...ram sam testirao i ok je....da nije ploca...bios je neki awardov....nista nije fleshowano i apgrejdirano od 2001. kada je racunar kupljen....prijedlozi??? da ga machim u morachu? :crash: :wall:

Imao sam slicnih problema sa novijim drajverima za graf. sa nVidia chipsetom.
Moj predlog bi bio da za staru graficku stavis stari driver W9X-631.exe... :d
Cackaj malo po net-u i nacices ga. Samo mislim da moras prvo iz
add/remove ukonis diver. Mislim da sam ga iskopao na driverguide.com
Pozdrav

hmm..
pochni od HDD-a..
prvo, izgleda da ne podrzzava S.M.A.R.T., drzzi ga iskljuchenog u BIOS-u..
mozzesh i da nabavish neki alat sa Seagate-ovog site-a i proverish to za drive, kao i da li je drive fizichki u redu ( bad sectors)

drugo, ako nema nekih previshe bitnih podataka, obrishi particije sa diska ( "wipe"-uj ga), podeli ponovo i instaliraj iz pochetka

trecce, to shto startuje mora da ima neki interface za podeshavanje ( pishe verovatno 'press to-i-to to enter setup' , ili tako neshto) pa udji i podesi ili iskljuchi to

podji od toga, pa javi shta je bilo

pozdrav

Nazad
Vrh Dno