Šta je novo?

problem sa WD 320GB S-ata2 HDD , sta da radim ???

MilosBGD79

Cenjen
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poena
159
Imam u kucistu 2 hard diska:
1. WD2500KS SATA-2 (16MB) na kome je instaliran Windows 7 Ultimate i savrseno dobro radi
2. WD3200AAKS SATA-2 (16MB) na kome je instaliran Windows XP PRO SP3.

Kada sam instalirao operativne sisteme na ove hardove, nisam insalirao sa flopija S-ata driver sa ploce, jer mi je receno da nema potreba, da je to moralo samo za starije ploce i hardove.

Pre 5 dana, odjednom mi je "puko" XP , i nikako nije mogao da se podigne sistem. Probao sam sve i svasta, ali tek iz 7-8 restarta, normalno se podigne sistem, ali posle 10ak minuta OS zakuca. Posto sam nesto dirao u registriju, predpostavio sam da sam zezno OS , i da moram format HDD. Medjutim , nekoliko pokusaja da instaliram (formatiram) HDD, na pola instalacije XP OS , pukla bi instalacija i morao bih sve iz pocetka. Tek iz 10-og pokusaja sam uspeo da instaliram XP na ovaj HDD (WD320AAKS) , ali tek sto sam instalirao potreben drivere (ploca, grafika, itd..) opet je poceo da zakucava XP....sistem se ili ne dize, ili ako se digne, treba mu sto godina...Nesto definitvno ovde nije dobro, i interesuje me sta bi mogao biti problem ??
U isto vreme, drugi HDD (250 GB) na kome je instaliran Win7 savrseno dobro radi i nema nikakvih problema.

To me navodi na zakljucak da je mozda ovaj HDD na kome je bio instaliran i ponovo instalian XP , prsao. Da li sam u pravu, sta da radim, molim savete hitno !!!

Preko HardDisk sentinel, pise mi da je health excelnt, a pise "problems occured between the communication and the host" .

Sta to znaci ?

Skini HD tune pa testiraj sa njim, obavezno na bad sectors. Promeni sata kabal, desava se da i on napravi problem, jednostavno zameni sa tim od 250gb. Ubodi sata kabal u neki drugi sata prikljucak na ploci.

Skinuo sam HD tune kao sto si mi predlozio, i za ovaj HDD mi je izbacio u "Healt" pod "Ultra DMA CRC Error count" u zutoj boji natpis "warning" , sve ostalo je "OK". Pod status tog problema pise "Number of communication errors: 20923" i Status: " there were communication errors, this might be caused by a damaged cable" .
Nisam imao vremena da odradim jos dodatnih testova, ali da li ovo sto mi izbacuje definitivno znaci da je problem sa kablom ili sa sata-2 uticnicom na ploci ???

Molim pomoc i savete !

Hvala !

pa pobogu probaj sa drugim kablom

stavio sam u drugi Sata-2 slot i drugi kabl, i za sada nema problema, mada i dalje u za oba harda u HD tune pise " "Number of communication errors: 20923" i Status: " there were communication errors, this might be caused by a damaged cable"

Nemam pojma u cemu je fora, za sada sve radi ok.

Nazad
Vrh Dno