Šta je novo?

Problem sa VW222S i 1440x900 rezolucijom

chemist

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2008
Poena
309
Imam monitor Asus vw222s, kada promenim rezoluciju, na nizu 1440x900, slika se deformise...skrati i sa leve strane ekrana imam po vertikali crnu traku debljine oko 10 cm. Sve ostale rezolucije rade besprekorno osim ove. Probao sam sa najnovijim drajveima za graficku (asus 3650top), kao i sa drajverima za monitor (koje sam nasao na netu), ali nista nije pomoglo. Takodje ni taster "Auto" nista ne pomaze...slika je mutna, skracena i ima sa leve strane crnu traku. Ima li ovde pomoci?

Poslednja izmena:
Vrlo moguce da je do graficke karte tj do drivera. Ja imam taj monitor i 8800GT i nemam takvih problema. Doduse nisam cesto ni prebacio na nizu rezoluciju ali kad jesam pozicioniranje je radilo odlicno. Normalno je da se slika zamuti, jer je to opste poznato da ovi monitori rade dobro samo na svojoj prirodnoj rezoluciji. Zato ako tvoja karta vec ne moze da izgura neku igru u 1680x1050 bolje smanjuj detalje u igri a ne rezoluciju!

Pre ovog monitora imao sa Lg koji je radio u svim rezolucijama, mada stvarao mi je neke linije po ekranu (a i dobar broj forumasa se na taj model zalio), pa sam ga zamenio za Asusa. Asus je odlican, osim sto ova rezolucija ne radi kako treba. Ispada da u igranju moram da izbegavam 1440x900, a i ovako ako je podesim ista je situacija:trust:

Poslednja izmena:
Doticni monitor ima problem sa Radeonima u toj rezoluciji!

To bi znacilo da u buducnosti predjem na Nvidiu ili da promenim monitor.

To bi znacilo da u buducnosti predjem na Nvidiu ili da promenim monitor.

Makar su dobre graficke sada jeftine ;)
Prodaj tu lepo sto imas i dodaj nekih 50-60e za neki 9600GT, em si resio problem em si nabavio 3 puta jacu karticu.

Videcu u narednom periodu ako mi ispadne neka fina kombinacija za NVidiu, mozda i 9600gso. Inace i procesor mi nije puno jak...Athlon 1620LE. Ceo racunar sam kupio pre par meseci, kloknuo sam sam procesor i graficku tako da daju svoj maximum. Krizu sam igrao prilicno glatko na 1280x760 i srednjim nivoom podesavanja, a dok ne zamenim graficku izbegavacu 1440x900:)

problem je taj shto neke igre u 1440*900 i dalje zadrzavaju refresh rate na 60Hz, a samim tim se slika i skrati. Kad u toj rezoluciji stavish 75Hz problem nestaje

Imao sam isti problem s ovim monitorom dok nisam preso na atija. Pre toga je jedva sljakao na nvidii fx5200

Vrh Dno