Šta je novo?

Problem sa vracanjem podataka sa hard diska

bora81

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poena
330
Evo ovako.Problem je sledeci.Drugar mi je dao laptop koji od jutros ne dize sistem.Naime virus mu je unistio boot sector i kad dignem sa hiren boot CD-a mini XP ne vidi uopste partcije.Takodje probao sam tamo da odradim mount particija medjutim kad stisnem onaj hireboot menu on nece da mi otvori. :mad: Takodje kad krenem da instaliram windows hard disk mi vidi kao jednu veliku partciju od 232 gb i nista vise.Sta mislite koji je najbolji program za vracanje boot sectora?Sistem planiram da podignem ponovo medjutim problem su podaci koji trebaju drugaru.Nisam probao da hard kacim na drugi racunar jer ne vidim svrhu posto bi tamo u disk menagmentu video hard kao 1 celinu i nista vise....Imao sam ovaj problem jednom kad smo radili mount partcije iz mini XP medjutim kao sto sam rekao na pocetku probao sam par hiren boot CD-ova i ni jedan mi nije dao da otvorim hiren boot menu gde se nalazi program za mount particija.Takodje zelim da napomenem da ne bi bas da vadim hard iz laptopa pa ako moze da mi predlozite neke programe koji rade po principu dizadnja sa CD-ova.Tipa hiren boot i slicno.

Da li si pokusao da skines hdd i da ga smestis u reck i tako sacuvas podatke.. i mislim da bi morao da stavis logicku da bi spasio podatke naravno to je format ali imas programe za vracanje podataka kao sto su active undelete. i moj savet je reck jer neces unistiti podatke. dok kada bi instalirao sitem i onda active undelete podaci preko kojih je instaliran sitem bi bio neupotrebljiv unisten.

Probaj da podigneš neki Linux OS sa živog CD-a i vidi šta će ti on reći. Može i System Rescue. On bi trebao sve da vidi bez obzira na virus, ukoliko podaci nisu obrisani.

probaj sa Partition table doctor
Znam da sam kod druga sa njim bez problema vratio pogubljene particije.
Naravno full verzija se preporucuje ;)

Iskoristi Acronis Disk Director 11 Advanced i njegovu Partition Recovery opciju

Hvala momci na pomoci.Za sad sam uspeo da vratim C particiju u potpunosti.Ipak sam izvadio hard disk iz laptopa pa sam prikacio na desktop masinu.Pomogao mi je program paragon partition menager sa hiren boot CD 10.5.Za sad vracam podatke sa C particije na externi pa cu nakon toga da dizem windows7.A onda ostaje jos da probam iz windowsa da povratim i D partciju.Za sad mi je jedino mini partition home wizard nasao D particiju ali kao nije full verzija pa skinite power data recovery da vratite particiju.Prijatelju su vazniji podaci sa C jer tu ima slike , muziku ,dokumente a posto sam to uspeo da povratim nece biti smak sveta ako D ne vratim.Mada probacu i to pa vam javim dal sam uradio nesto.

Uspeo!Vracam podatke trenutno sa D particije.Probao sam acronis i nije mi nasao nista a pre toga sam probao jedno 10 programa na hiren boot CD-u ali nije bilo uspeha.Svi su u najboljem slucaju nalazili C particiju a od D ni traga ni glasa.C sam kao sto sam rekao uspeo da vratim u aktivnu particiju pomocu paragon partition menagera.Mount particije iz mini XP-a je pokazivao sam C particiju medjutim da sam radio pomocu tog alata trebalo bi mi jedno 2 dana da svucem sve podatke.Dok sam ceprkao po hiren boot CD-u nasao sam program koji sam opisao u proslom postu.Tamo mi je nasao D particiju ali je napisao kao u fazonu ako oces da odradis recovery file sa tih partcija skini program power data recovey.I kad sam instalirao 7-cu probao sam prvo acronis medjutim on nije nasao nista.Posto sam vec bio smoren od svega reko ajde da probam taj power data recovey.I eureka.Nasao je izgubljenu particiju i to sve!Cak pored svakog foldera ima kao prazno polje pa udaris kvacicu i onda stisnes tamo recovey file i on svlaci na drugi hard disk.Pazite ja sam D particiju koja je bila unpartition bacio u raw kad sam dizao win jer mi nije dao set up da napravim onu sistem partciju.Pa sam kad sam instalirao win obrisao RAW i da kazem vratio u predjasnje stanje.Svo to moje igranje(kazem igranje jer sam se vec pomirio da necu naci podatke) ovom programu nije smetalo i on je nasao sve podatke.Dobro je sto je prebacivanje dosta brzo.Mi na poslu kad smo prebacivali pomocu mount iz mini XP trebalo mu je 100 godina da prebaci 100 gb a ovaj program 2 sata!!Preporucujem svima koji imaju problem sa ovim da uzmu ovaj program.Malo cu se igrati kad sve ovo zavrsim da probam dal moze da vidi podatke posle formatiranja.

Getdataback je takodje sjajan program, ako ikad budes imao ponovo potrebe za programom koji cupa podatke nakon brisanja, ili slucajnog formatiranja - probaj isti. Meni je nekoliko puta spasio tonu zivaca i par godina zivota rada... :)

Pozdrav

A mozes da probas i Recuva za vracanje podataka. GetDataBack mi nije video 340 GB sveze obrisane muzije nakon 2,5 sata skeniranja a Recuva je posle quick scana ( koji traje par sekundi ) povadio sve!

Najbolje je znati koristiti sve ove alate. Meni kako kad koji. Nije svaki program za svaku situaciju. Ja najvise paragon i get data back,mada bilo je i slucajeva kada sam koristio druge programe

Nazad
Vrh Dno