Šta je novo?

Problem sa VMware i instalacijom Windows-a

Speeder

Čuven
Učlanjen(a)
28.08.2005
Poena
675
Instalirao sam VMware Workstation 6.5 napravio virtuelnu mašinu, ali kada pokušam na njoj da instaliram Windows XP sa butabilnog diska, krene setup, i nakon što prođe ''Setup is loading files (Windows Execuitve)...'' i ''Setup is loading files (Hardware Abstraction Layer)...'' izbaci mi poruku ''Please insert the disk labeled Windos XP Professional CD-ROM into drive A:''.

Šta se dešava? Gde grešim?

Pokušavao sam pomocu Acronis Disk Director Suite da napravim aktivnu NTFS particiju, međutim kao što sam pretpostavio, ni to nije rešilo problem.

Bio bih zahvalan ako mi neko pomogne.

kako si mapirao CD/DVD za virtuelnu masinu?

Predpostavljam da WIN XP vuces sa CDa u drajvu. Jesi li probao da iso mount-ujes kao virtuelni drajv u VM?

Win XP mi je na hard disku, kao iso, probao sam 3 različita iso diska sa Win XP. Inače virtuelna mašina najnormalnije boot-uje i kada za optički uređaj na virtuelnoj mašini stavim cd/dvd drajv laptopa (probao sam sa Hiren's diskom).

da li si stavio ko ovde:

Prilozi

• benchvm.webp
    benchvm.webp
    25.8 KB · Pregleda: 53
Ladno ni jedan od 3 iso image-a nije bio dobar :zgran:, a ubeđen sam da sam bar neki od njih već koristio za podizanje sistema. U svakom slučaju rešio sam taj problem (probao novi image fajl), a ako bude još nekih problema pisaću ovde.

IzNoGooD, Markosmi hvala vam :wave:

nema na chemu 🙂

^
What he said
😀

Nazad
Vrh Dno