Šta je novo?

Problem sa Vistom :(

psihodel

- lektor -
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
805
Mašina iz potpisa... Odvojio sam particiju od 25GB za Vistu, instalacija prošla bez ikakvbih problema. Nakon malo čeprkanja po sistemu i instalacije paketa Office 2007, kada sam otvorio Control Panel prijavio mi je grešku sa Windows Explorerom i zablokirao... Potpuno 🙁

Nakon reseta počeo je da skenira disk (pošto sam morao na silu da resetujem), prijavio masu grešaka i nema šanse da se podigne Vista. Pojavi se pokazivač, ali ništa dalje... XP koji je bio instaliran pre Viste je ostao netaknut na svojoj particiji.

Da li je neko imao sličan problem? Baš mi se svidelo kako izgleda i radi Vista, kad ono 🙁

skini jednu 512MB memoriju (onu na drugom slotu), pa pokreni vistu ponovo. lici kao da je prolupao ram, mozda je neka "udaljena adresa" u pitanju, zato prvo skini memoriju iz drugog slota pa ako ni tako ne prolazi, skini prvu a vrati drugu.

Moram priznati da ne razumem odgovor 🙁

Instalacija prolazi bez ikakvih problema. XP radi odlično. Zašto bi Vista imala problem sa memorijom? Da nije problem sa tom aktivacijom zato što mi nije tražio ništa osim S/N tokom instalacije?

Ako je po podizanju pokrenuo check diska i prijavio milion gresaka i ako odbija da se podigne, slobodno instaliraj iz pocetka 🙂

ideja je bila jednostavna - vista mnogo brze dodje do "udaljenih adresa" u ramu od xp-a. ja sam jednom imao muku sa memorijom koja je imala gresku na "udaljenoj adresi", tojest negde kod 256og megabajta, a imao sam instaliranih 512+256 mb. racunar radio stabilno, i tek povremeno kiksirao kada pokrenem nesto zahtevno pa sam poterao onaj programcic za cekiranje memorije sto ide uz linux i on mi je prijavio gresku nakon dugog cekiranja, zato mi je ovo palo na pamet. moze biti i da je nesto sasvim trivijalno. sa srecom!

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima i objašnjenjima...

Instalirao sam sinoć ponovo, s tim što sam ovog puta ostavio neparticionisan prostor na disku i pomoću instalacionog programa Viste napravio particiju.

Za sada sve radi kako valja, mada nisam ništa posebno radio ni testirao. Moram da instaliram Office i još neke programe, pa da vidim kako će se ponašati.

Inače, prilično mi se dopada kako su je našminkali, ali neko posebno poboljšanje u odnosu na XP za sada baš i ne vidim...

Nazad
Vrh Dno