Šta je novo?

problem sa viewsonic vx2260wm II

avtobus

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2008
Poena
330
Imam sledeci problem:
sinoc kupio i da vidim kako izgleda proveravao sam sa vise solid boja, i problem se vidi kad je pozadina kompletno crna:
a problem je sledeci:

vidi se sa desne strane ekrana,gore i dole na nekih 3 cm od horizontalnih ivica i u duzini od 5 cm od desne ivice ka sredini,tj pocinje sa desne strane a zatim se utapa u normalne boje na 5 cm od desne ivice:
vidi se horizontalna promena boje tj pixeli su razlicito osvetljeni tj ide red svetlijih pixela a zatim tamniji tj normalni pixeli.

(Kao npr kod filmova kad ima gornja i donja crna strafta,samo sto sad izgleda kao da imam sive gornje i donje strafte u tim levim coskovima.)

posto sam na poslu a sinoc sam ga kupio, nisam slikao ali pokusao sam nesto da skiciram:

Untitled-7.jpg

p.s. (za admin)
vec sam ovo pitanje bio postavio u nastavku teme user review za isti monitor ali rekoh ipak da postavim i kao poseban topic

Poslednja izmena:
Ne znam da li je ovo odsjaj u donjem desnom uglu, ali ako nije, onda pravac reklamacija monitora...

@condor
ima malo tog probijanja na tim coskovima
odnosno malo vise, ali mozes i da primetis tu straftu gore i dole, vidis tu horizontalnu crtu!?

sutra ga nosim na banovo brdo na reklamaciju, u ovoj gde sam kupio kazu da moram tamo pa ce mi oni reci sve: pri cemu i zamena i povracaj para ne bii trebalo da bude problem

a kaze mi dugar da je ovo mozda efekat screen burn-in odnosno da je bio upaljen dugo i da je bila staticna slika, verovatno je stajao na polici kod njih
http://www.jscreenfix.com/
ali ja bas i nemam nameru da se zezam sa tim i da gledam u pasulj oce li to proci ili ne, to je njihova greska!

Poslednja izmena:
Vidjeces svakako sta ce ti reci kada ga odneses...
A za screen burn-in znam da je problematican na plazma panelima, ali nisam znao da ima veci uticaj i na LCD-e!

Poz

bio na servisu, nisu pravili probleme vec mi dali zamenu/povrat para, a posto nisu imali drugi komad da mi daju, vratili mi pare...
hm, sad moram da jurim po gradu gde ima da se kupi, izgleda da bas i nema vise

tesko da ga igde ima, ja ga od petka jurim ali slaba vajda... kao, bice u toku ove nedelje.

Nazad
Vrh Dno