Šta je novo?

Problem sa "video capture" na GF4-MX440 ViVo

Paja

Čuven
Učlanjen(a)
05.08.2000
Poena
619
Graficka kartica je MSI GF4-MX440 ViVo (8877).
Instaliran je nVidia WDM driver.
Maticna ploca MSI-6380E (Via KT-266A), XP-1600, 256MB DDR-a.
Problem je u velikom broju "ispustenih" frame-ova - do 20%(bez obzira na rezoluciju - probano sa Premier-om 6.0).

Proban je i drugi procesor, ali nije bilo razlike.

Ima li neko ideju u cemu bi mogao biti problem? Da li da probam neki drugi softver za grebovanje (i koji?).

Unapred hvala!

A na kojoj rezoluciji koliko frejmova, sa kojim si jos softverom probao. Koja je kompresija? Ima tu jos stosta sto se treba navesti, da bi se mogao resiti problem. Mozda bi trebalo da koristis softvare za grebovanje koje si dobio sa karticom (ako se ne veram wincoder 1.5) Ja sa MSI GF2ti Vivo imam taj softver i nemam niti jedan ispusten frejm i to u bilo kojoj rezoluciji, sa ostalim programima koje sam probao, bilo je da ima ispustenih frejmova, ali se sve sveloda grebujem u 720 x 576 u mpeg 2 i to bez ikakvih problema u Wincoder-u.

Paja je napisao(la):
Graficka kartica je MSI GF4-MX440 ViVo (8877).
Instaliran je nVidia WDM driver.
Maticna ploca MSI-6380E (Via KT-266A), XP-1600, 256MB DDR-a.
Problem je u velikom broju "ispustenih" frame-ova - do 20%(bez obzira na rezoluciju - probano sa Premier-om 6.0).

Proban je i drugi procesor, ali nije bilo razlike.

Ima li neko ideju u cemu bi mogao biti problem? Da li da probam neki drugi softver za grebovanje (i koji?).

Unapred hvala!

Znam da bi MagicK ovo odobrio :) (MagicK PRE-approved) (izmislih label)
1. DEFRAGMENTACIJA HARDAAAAAAAAAAAAAAAA

sve ostalo je totalno izlisno i suvisno.

Treba mi HITNO savet od tebe

bness je napisao(la):
A na kojoj rezoluciji koliko frejmova, sa kojim si jos softverom probao. Koja je kompresija? Ima tu jos stosta sto se treba navesti, da bi se mogao resiti problem. Mozda bi trebalo da koristis softvare za grebovanje koje si dobio sa karticom (ako se ne veram wincoder 1.5) Ja sa MSI GF2ti Vivo imam taj softver i nemam niti jedan ispusten frejm i to u bilo kojoj rezoluciji, sa ostalim programima koje sam probao, bilo je da ima ispustenih frejmova, ali se sve sveloda grebujem u 720 x 576 u mpeg 2 i to bez ikakvih problema u Wincoder-u.

MOlim te javi mi se na meil HITNO: [email protected] da te pitam koju GF karticu koristis za grebovanje u MPEG 2 u 720x576 MOLIM TE

bness je napisao(la):

ja imam slican problem. doduse kartica mi je model pre tvoje, znaci MSI GF2mx400 Vivo, mada u specifikaciji pise da bi trebalo da sa procesorom od 1 ghz izvlaci tvoje performanse (720x560 u mpeg2).
Sa duronom 1.2 ghz izvlaci mi "samo" 352x288 u mpeg2 (WinCoder 1.5) a u 720x576 (i svim ostalim) ima dosta izgubljenih frejmova! Bas me zanima da li je to do procesora, graficke ili softvera. U pitanju je Philips SAA7108E video procesor koji je zaduzen za video in. Da li se to kod tebe razlikuje, mislis li da mogu da ostvarim rezultat koji si ti naveo??

Majstor je napisao(la):
ja imam slican problem. doduse kartica mi je model pre tvoje, znaci MSI GF2mx400 Vivo, mada u specifikaciji pise da bi trebalo da sa procesorom od 1 ghz izvlaci tvoje performanse (720x560 u mpeg2).
Sa duronom 1.2 ghz izvlaci mi "samo" 352x288 u mpeg2 (WinCoder 1.5) a u 720x576 (i svim ostalim) ima dosta izgubljenih frejmova! Bas me zanima da li je to do procesora, graficke ili softvera. U pitanju je Philips SAA7108E video procesor koji je zaduzen za video in. Da li se to kod tebe razlikuje, mislis li da mogu da ostvarim rezultat koji si ti naveo??

Asus V8200 Deluxe radi kod mene greb u 768x576 bez i jednog ispustenog frejma na duronu 1000 sa svojim softverom komotno. Mada znam neke ljude koji imaju AIW i minimalan procesor je Tulatin (ne celeron) na 1.5 da ne bi imao ispustene frejmove. BTW 7200 rpm disk i defragmentacija.

miha\zero je napisao(la):
Asus V8200 Deluxe radi kod mene greb u 768x576 bez i jednog ispustenog frejma na duronu 1000 sa svojim softverom komotno. Mada znam neke ljude koji imaju AIW i minimalan procesor je Tulatin (ne celeron) na 1.5 da ne bi imao ispustene frejmove. BTW 7200 rpm disk i defragmentacija.

Bness ima isto msi pa bi mi njegov post najvise pomogao
Uzgred ako se ne varam taj Asus i Msi imaju isti video procesor za video in (philips 7108E). nisi naveo da li ti je taj capture real time ili kompresovan i u kom formatu. Ako je kompresovan i ako je u pitanju isti video procesor (a mislim da jeste) znaci da bi i ja trebao da imam isti output, ali opet, nemam :cuss:

MSI GF2ti Pro-VT0112135440 ili ti MSI -8836 ver1.1
Ploca MSI KT333 Ultra 2
256 DDR NCP2100
Atlon XP1600+@2000+ (12,5x133mhz)

WinCoder 1.8 (instaliran 1.5 - koji je stigao sa karticom - i na njega instaliran 1.8 sa sajta)
i MPEG1 i MPEG2 format

Sve radi kako treba i sa nekim manje poznatim programima za grebovanje i u drugim kompresijama.

Usput stvar je radila i dok sam imao Athlon XP1700+ ne overklokovan, a i pre toga kada sam imao Athlon 950.

Ah da ne rekhod da koristim poslednje capture drivere, mislim da su, 1.16 (ima ih na nvidijinom sajtu) i detonatore MSI 30.00 koje sam skinuo svojevremeno sa MSI sajta.

Nego mene sad muci drugi problem. Naime dobio sam na Benchmarkovoj nagradnoj igri MSI GF4TI4200 ViVo i sada kada sam instalirao kartu i sve sa njenim driverima koji su stigli na cd-u vise mi ne radi WinCoder onaj stari a Ovaj novi 2.0 je integrisan u WinProducer pa se kao takav ucitava u nedogled (citaj: radi povremeno). Posto sam eksperimentisao sa driverime jos kod MSI-GF2ViVo moguce da mi je WinXp (od koga mi se vec polako dize kosa na glavi) opet sje*** pa bi ga trebalo instalirati. Da li ima neko neku drugu sugestiju, ideju, sta bi moglo biti?

bness je napisao(la):
MSI GF2ti Pro-VT0112135440 ili ti MSI -8836 ver1.1
Ploca MSI KT333 Ultra 2
256 DDR NCP2100
Atlon XP1600+@2000+ (12,5x133mhz)

WinCoder 1.8 (instaliran 1.5 - koji je stigao sa karticom - i na njega instaliran 1.8 sa sajta)
i MPEG1 i MPEG2 format

Sve radi kako treba i sa nekim manje poznatim programima za grebovanje i u drugim kompresijama.

Usput stvar je radila i dok sam imao Athlon XP1700+ ne overklokovan, a i pre toga kada sam imao Athlon 950.

Ah da ne rekhod da koristim poslednje capture drivere, mislim da su, 1.16 (ima ih na nvidijinom sajtu) i detonatore MSI 30.00 koje sam skinuo svojevremeno sa MSI sajta.

E da, meni je preskakalo sa 1.08 WDM capture drajverima, ovi novi su fantazija ... (nisam imao dropovane frejmove vec je preskakalo)

Vrh Dno