Šta je novo?

Problem sa viber-om i messenger-om na motoroli

grujson987

Poštovan
Učlanjen(a)
12.08.2015
Poena
59
Od kako sam presao na motorolu edge 40 neo imam specifican problem sa navedenim aplikacijama.
Poruke na messengeru stizu tek kad udjem u aplikaciju, a poruke na viberu stizu tako sto pise rakuten viber a ne od koga je stigla poruka.
Telefon koristim nekoliko meseci, mislio sam da ce sledeci update za viber i messenger to resiti ali nista. Nije pomogla ni reinstalacija.
Imate li neki savet?

Od kako sam presao na motorolu edge 40 neo imam specifican problem sa navedenim aplikacijama.
Poruke na messengeru stizu tek kad udjem u aplikaciju, a poruke na viberu stizu tako sto pise rakuten viber a ne od koga je stigla poruka.
Telefon koristim nekoliko meseci, mislio sam da ce sledeci update za viber i messenger to resiti ali nista. Nije pomogla ni reinstalacija.
Imate li neki savet?
Kod mene na Motorola Moto G32 android 13,sve radi normalno.Ako si mozda mislio da ti poruke iskacu (kao na FB messengeru),e to mora dsse dozvoli u podesavanjima aplikacije...po defultu je stavljeno da nema popap 🤔

Imate li neki savet?
Stigao je android 14 kod baš dosta korisnika. Kada mi je odradio update, problem sa viberom je ostao. Reinstalirao sam Viber i za sada već skoro 10 dana sve radi kako treba. Ranije, na android 13 reinstall nije rešavao problem. Probaj. Pozdrav!

Da li si pročitao šta je napisao čovek iznad?

Push notifikacija se podešava kako će da radi, kako namestis tako te obaveštava.

Vi verovatno ništa osim same instalacije niste pipnuli i sve stoji na defult i čekate apdjet da to resi

@bakara , naravno da sam pročitao. Očigledno je da nisi u toku da postoji problem na ovom modelu Motorolinog telefona sa Viber i Messenger aplikacijama, a manifestuje se tačno onako kako je autor teme opisao. Problem je bio nerešiv na androidu 13 sa kojim telefon stiže i javljao se posle bezbednosne nadogradnje. Nije bio slučaj baš sa svakim telefonom, ali sa gomilom njih jeste. I da, čekali smo svi apdejt na a14, jer druge pomoći nije bilo. Imaš gomilu tema na ovom i raznim drugim forumima. Samo sam čoveku opisao kako sam ja rešio problem. Nema razloga biti neprijatan, a neinformisan. Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ja sam komentarisao da je tacno ovo sto je @milewap pisao i pitao da li si to uradio, i dalje ne znam da li si uradio to sto je covek napisao...
Ako primis poruku tek nakon otvoris viber, ne treba google da znas da je viber suspend.
A to kako je OP postavio temu dovoljno potvrdjuje da ne zna kako funkcionisu notifikacije, a i tebi je tema dovoljno strange.

Da citao sam o tom "problemu" i znam da ga ljudi resavaju podesavanjem notifikacija, i taj isti slucaj imas i na drugim telefonima kada po defultu nakon instalacije aplikaciji nisu dodeljene permisije i podesen prikaz kako korisnici uobicajeno ocekuju.
nije ta motorola tu nista posebnija, samo neki korisnici lose barataju androidom jer telefon nije podesen kako oni ocekuju.

Poslednja izmena:
Radio sam 1000 stvari koje nikada nisu pomogle (da i dozvole za app). Milion tutorijala sa raznih foruma, Motoroline podrške itd, itd. Ali.... Šta da kažem?! Pitam se samo gde si bio svih ovih meseci da nam pomogneš :) Sada na a14 radi to sa dozvolom za app. Na 13 jednostavno neće. Ne pomaže ništa. Ako nisi imao ovu muku, ne znaš šta pričam. Veliki pozdrav!

Poslednja izmena:
Kod mene na Motorola Edge 40 Neo stize uredno zvucni signal za poruku, dok se pop-up notifikacija ne pojavljuje na lock screen, vec samo na ekranu kada je telefon otkljucan, iako je u Viber podesavanjima za notifikacije sve ukljuceno.
Na WhatsAppu postoji samo zvucni signal za poruku dok u podesavanjima za pop-up notifikacije stoji da ta opcija nije podrzana na verziji Androida koji koristim. Isto je bilo na Android 13 i na 14 koji mi je prekjuce stigao.....
Ima li resenja za ovo pre nekog apdejta aplikacija ili Androida?.....
I restartovao sam telefon i reinstalirao aplikacije nakon updatea Androida - nista se ne menja....

Ko mene motorola g8 svakomalo pa nestane net. Pa moram resetovati ruter i to na neko vreme, ne par minuta, dok se "njoj" ne ugodi "paljenje" da vise ne izbacuje. Mada sve radi kad je ugodjeno problem je blicne struja i modem se restuje.

Ko mene motorola g8 svakomalo pa nestane net. Pa moram resetovati ruter i to na neko vreme, ne par minuta, dok se "njoj" ne ugodi "paljenje" da vise ne izbacuje. Mada sve radi kad je ugodjeno problem je blicne struja i modem se restuje.
Jesi siguran da nije do modema?

@dzonizju tako sam izguglao da to moze da pomogne, ne znam do cega je zaista

Posedujem Edge 40 Neo i potvrdjujem da je problem sa notifikacijama na Viberu rešen tako što sam reinstalirao Viber nakon apdejta na Android 14

Nazad
Vrh Dno