Šta je novo?

Problem sa VCD kvalitetom

Star Trek

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
619
imam neke mpg fajlove.

ako ih narezem na vcd pomocu nero-a dali dolazi do gubitka kavlitete, odnosno dali ce kopija na vcd-u biti IDENTICNA mpg fajlu kojeg imam na hardu......

pitam zato sto sam citao na forumu da kada se snima VCD format ima neka tolerancija greske koju ljudsko oko ne vidi.....

dakle ima li razlike ????

VCD I SVCD

Ovako u vcd svetu postoji nesto sto se zove white pages standard(negde se vodi i kao orange book!?)to znaci srpski prevedeno da vcd ima rezoluciju 320 x 240 i to ti je to !ne mozes vise postici bilo koji fajl da uzmes koji ima vecu rezoluciju i uvezes u nero ili winon cd program automatski sabije na ovu rezoluciju cak sam cuo da to radi i sa avi fajlovima ali nisam probao !
to sto si ti hteo da postignes se ne zove VCD vec SVCD(super video cd)
kod njega je moguce menjati rezoluciju snimka cak i kvlitet zvuk moguce je staviti do 4 titla i 2 audio tracka.rezolucija mu je oko 420 x 300i kusur!
pogledaj malo po netu postoji gomila program koja konvertuje razlicite formate u svcd,probao sam neke ali me je mrzelo da se smaram sa istima pa sam batalio tu oblast! skinuo sam neke uzorke svcd sa neta i narezao mogu ti reci da izgleda impresivno imao je titl na 2 jezika i 2 audio traka i meni (toje nesto izmedju vcd i dvda neka vrsta mutanta)

Eto toliko od mene za moj prvi post nadam se da sam ti makar malo pomogao!

Pozdrav Ilija!

hvala na pomoci, ali ;)

ustvari mi zaista treba VCD. naime imam kuci Xvawe koji moze da reprodukuje VCD (ali ne i SVCD) tako da zelim da snimim neke serije (Futurama Mpg) na cd koji bi zatim gledao kuci......

e, ono sto me zanima je dali kada kopiram ta tri fajle (tri epizode) one ostanu nepromenjene.

pitam zato sto na CD od 700Mb moze da stane oko 750Mb (ako ne i vise) podataka kao VCD. to je moguce jer je telerancija za gresku veca (razlog je sto ljusko oko ne vidi te greske).

usput rezolucija tih fajlova je 352x240 ili tako nesto.

bio je davno jedan post koji je objasnjavao ceo nacin pisanja VCD na CD, ali neznam gde je, a i mislim da tamo nema odgovora na moje pitanje.

u svakom slucaju puno hvala.....:)

xexexe

Cisto za tvoju informaciu firma u kojoj radim uvozi xwave za yugoslaviju,
i cisto za tvoju informaciju XWAVE NE DA CITA SVCD NEGO SVE PRSTI!
tako da ipak pocni da se bakces svcd formatom!

Pozdrav!

Re: xexexe

THE SERB je napisao(la):
Cisto za tvoju informaciu firma u kojoj radim uvozi xwave za yugoslaviju,
i cisto za tvoju informaciju XWAVE NE DA CITA SVCD NEGO SVE PRSTI!
tako da ipak pocni da se bakces svcd formatom!

Pozdrav!

Aaaaaaaa, svaka cast majstore, nisam to znao.....dakle od sada przim samo mpeg2 - SVCD......pozdrav. reci mi cisto radi sigurnosti - dali je to model 1100 ili ??

ali ako dopustis :) ipak bi pitao dali dolazi do gubitka kvalitete kod konverzije u SVCD?

Ja imam Xwave 1000 i SVCD izgleda na njemu odlicno. VCD u full screen izgleda dosta lose....
Sa SVCD imam problem sto ne mogu da ga gledam na kompu (ni na XP ni na 98....razlicite masine), a snimis ga na CD pomocu NEROa....samo fajl prevuces iz prozora u prozor i reseno...

Nego SVCD ima malo cudnu rezoluciju po specifikaciji....?

Vrh Dno