Šta je novo?

Problem sa varijacijama PING-a

chavo

Poštovan
Učlanjen(a)
22.07.2014
Poena
69
Ljudi imam problem koji mi bukvalno kida zivce,vise ne znam sta da radim. Naime,koristim 5G internet subotickog provajdera TIPPNET. Protok interneta je 10/1mbit/s.

Imam problem u zadnja 2 meseca,jednostavno,brzina interneta opadne,ping u CS:GO mi varira sa 35-60-90-30-40-100-30 itd itd

Menjao sam sve kablove,sa prijemnika,do rutera,do kucista,ama bas sve.

Izasla je i ekipa na teren,ustanovili kao da je ruter nestrucno povezan, ali su zaboravili da su ga oni povezali.

Elem,ovo su neki testovi iz CMD koje sam odradio,ne znam sta da kazem.

test1.jpg

test2.jpg

Svaka pomoc je dobrodosla.

Pinguj paralelno ruter i neki online servis duze vreme, da nahvatas da li je problem lokalni kod tebe ili ne.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Kad kažeš 5G, misliš na 5 GHz WiFi?
Ako su ustanovili da je ruter nestručno povezan, da li su ga stručno povezali?

Ovo mi deluje kao "gužva" na 5GHz. Odnosno na području na kome si ti ima dosta korisnika koji koriste internet na 5GHz i dolazi do zagušenja. Za ovo može da bude odgovoran i tvoj provajder ali i ne mora. Svakako bi od njih tražio prvo da provere da li ti je signal jak (na linku od njih do tebe) i da probaju da izvrše promenu kanala koji koriste za prenos podataka izmedju njih i tebe. Naravno prvo pod uslovom da je signal dovoljno jak i stabilan.

Bio sam danas kod njih,navodno vide da je signal dobar. Malo sam ih izvredjao pa su mi dali kao gratis mesec dana jaci internet 20/3 i dali su mi novi modem. Nisam jos stigao da ga testiram u igri,ali u cmd mi se javljaju i dalje manji dropovi pinga sa nekih 40 skoci jednom na 80-100 pa tako posle 5 testova imaju te varijacije. Ja mislim da je tu problem jednostavno taj vid internet mreze,generalno nisam mnogo udaljen od prijemnika tj njihove antene,ili nas previse ima na toj jednoj anteni.

Pazi, koliko sam skontao gledajuci sa njihovog sajta, oni su neki omanji provajder, i po meni oni ne mogu da isporuce uslugu.
Ajde manje vise sto imas varijaciju na ping (ipak je to wifi signal, a izgleda da vas ima previse), nego sto imas pad paketa, sto ti daje mogucnost da raskinesugovornu obavezu, jer izgleda da ne mogu da ti isporuce internet u celosti.
Sad predpostavljam da si u okolini Subotice, pa kontam da nisi mogao da uzmes neki krsten net preko "zice".

Iskreno, bolje da si uzeo vip/telenor/mts mobilni net ako imas dobar signal kod sebe, tek pogotovo sad sto imas flatrate preko mobilnog neta.
Cena manje vise slicna, ali definitivno proveri cenovnik.

Poslednja izmena:
Sto je najgore,zivim svega 300M od njihove filijale,nepunih 500m,zivim na 5 min od centra grada. Podstanar sam,ovo je bila jedina opcija sa kojom ne moram da obavezujem gazdu za internet. Najvise me i nervira to sto sam u gradu,jako blizu njih,a varijacije ne prestaju. U svakom slucaju,hvala na savetu

Uzmi neki mobilni net, i resi probleme. Pogotovo i probleme ako si podstanar, ako promenis lokaciju, nisi duzan da juris net.

da li imas telekom fiksni u stanu?

Imas vdsl bez UO.

Skini program koj se zove WinMTR, pukni test ka nekoj adresi (npr istu koji su koristio za pingovanje) i pusti da prodje odredjena kolicina paketa (npr 1000), vrlo jasno ces videti gde nastaje muka.

Nazad
Vrh Dno